Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Еврото ще ни довърши

„Нямам обяснение как всички привърженици да приемем еврото като разплащателна валута, си приличат помежду си. С леко налудничав поглед, евроатлантически ценности, в по-голямата си част свързани с прайдовете, щастието на кокошките, изпусканите от врага въглеродни отпечатъци и прочие либерални работи.“. Това пише известната пловивска адвокатка Елена Гунчеа-Гривова.
Ето какво още казва тя:
Някаква банка без срам и свян обявява, че щяла да съдейства за приемането на еврото. Всеки евроатлантически политик се кълне, че най-святата цел за него след продажбата на Родината му е да се приеме еврото в България. То всичко Мара втасала, само еврото не вчесала, да се изразя по-грубо.
България е в сериозна политическа и правителствена криза. Нормални правителства не сме имали от дълги, ама много дълги години. И с всяко става все по-зле положението и все по-голямо текучество на министри и премиери до степен да ги махнат, преди да успеем да им запомним имената. За няколко години се проведоха седем пъти предсрочни парламентарни избори, като всеки следващ парламент е все по-неработещ и творящ правни абсурди, като последният не се посвени да се изгаври и с Конституцията, та сега всички се чудят как да се измъкнат от батака.
За да влезе България в еврозоната, трябва да отговаря на определени икономически условия. Ние не отговаряме и скоро няма и да отговаряме. А сме най-бедните в Европейския съюз. Заплатите на средния българин предизвикват неистов смях сред другите европейски граждани, докато не осъзнаят, че това не е майтап и тогава ни съжаляват и се чудят как изобщо сме в ЕС. Сивата икономика си работи на макс, банките се превърнаха в най-големият рекетьор след държавата.
Да се въведе еврото в близко бъдеще означава пълно приключване на българския народ. Бедните, които са огромната част от населението, няма да издържат финансовия шок. Да ми плещят разни грантаджии, че нямало да има повишаване на цените, означава да ме смятат за идиот. Е, не сме идиоти, знаем какво ще последва.
Проблемът е, че противопоставяне вече няма. "Великият" референдум вече не се и споменава. Нито някакви действия срещу намеренията за въвеждането на еврото. Мантрата "ще се преборим срещу въвеждането на еврото като евродепутати", може да мине само пред тежко дебилен електорат.
А съпротива срещу това безумие трябва да има и това е неотложно.

Публикувана на
19 Април 2024 година