Новина от категория България
Архив на публикациите

Щъркел-хулиган се завърна, кълве колите на хората

Агресивният щъркел, който напада коли, се завърна в Луковит. "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, за втора поредна година унищожава боята на автомобилите на жителите на града.
По думи на местните, през 2023 г. щъркелът не е бил толкова агресивен, но тази година поведението му е ескалирало. Той вече е унищожил боята на няколко скъпи коли, включително тази на зам.-кмета, стана ясно в „Пълен абсурд" с Румен Бахов. На друго возило успял да пробие покрива на купето.
Още от ранните сутрешни часове щъркелът обикаля из града, налина на калници и врати и сваля боята до ламарина. Хората покриват превозните средства със стари одеяла, но птицата успява да ги махне.
Любими са й стоповете и вратите. Г-н Гошо, както репортерът на Нова тв се обръща към местния жител, дори заявява, че ще продаде колата си заради щъркела. Той не е поправил пораженията от миналата година, а тази се появяват нови и нови.
Щъркелът е от защитен вид и затова местната управа не може да предприеме никакви действия. Той отново е долетял със своята половинка, която в момента мъти яйца в гнездото им, а той ѝ носи храна. Опасенията на местните са, че малките може да последват примера на баща си. /българияднес

Публикувана на
20 Април 2024 година