Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Турска актриса със световна слава

Ебру Шахин спечели световна слава след участието си култовия сериал „Вятърничав“, в който изигра ролята на Реян. Много фенове на актрисата й предричат страхотно бъдеще в киното, но напоследък тя изчезна от екраните.
Турската актриса е родена на 18 май 1994 г. в Текирдаг. От ранна възраст се отличава с артистичност. Ебру не само учи добре в училище, но и активно се занимава със спорт. Тренира баскетбол и волейбол, кара ролери и кънки, а освен това е лудо влюбена в индийските филми.
Докато учи в университета в катедрата по спортни науки, решава да започне пътуването си в киното и намира мениджъра Абдула Булут. Ебру Шахин прави своя филмов дебют през 2017 г. Тогава получава ролята на Нилюфер в пълнометражния филм "Баща ми". Следва покана в популярни сериали като „Войн“ и „Истанбулската булка“. Но в тези проекти актрисата има малки епизодични роли. През 2018 г. Ебру успява да участва в два известни проекта наведнъж - в култовия сериал "Забраненият плод" и в игралния филм „Кървави пари“.
2019-та е година на триумф за Шахин. Тя получава главната роля в сериала "Вятърничав", в който участва заедно с Акън Акъньозю. Този път актрисата играе Реян Шадоглу, тихо и скромно момиче, което Миран Асланбей избира за обект на своето отмъщение. Тяхната любовна история печели сърцата на милиони хора по цялата планета, а самият сериал все още е сред десетте най-продавани турски проекти.
През 2021 г. излиза нов исторически сериал „Легенда“, в който на Ебру е поверена главната роля. Колоритни костюми, великолепни актьори и невероятен сюжет привличат вниманието на милиони зрители. Две години по-късно актрисата отново получава главната роля в проекта „Стогодишното чудо“. Този сериал обаче не успява да спечели вниманието на зрителите и в крайна сметка е закрит по-рано.
След излизането на сериала „Вятърничав“ всички турски медии твърдят, че Ебру има връзка с Акън Акъньозю. Но това се оказват просто слухове. През 2020 г. турската актриса обяви, че излиза с баскетболиста Седи Осман. През лятото на 2022 г. те сключиха брак. В интервю Ебру призна, че мечтае за деца, но засега двамата със Седи искат да се наслаждават на компанията си. Актрисата прекарва свободното си време в пътувания със съпруга си. Обожава конната езда. Опитва да спазва диета, но има особена слабост към сладкишите.
Ебру Шахин е талантлива и многостранна актриса, която държи на качеството на проектите, в които участва, а не на тяхното количество. Съвсем наскоро тя завърши снимките на втория сезон на сериала "Принцът". Освен това често се появява в реклами на различни марки и участва във фотосесии за медиите./труд

Публикувана на
21 Април 2024 година