Новина от категория България
Архив на публикациите

Изоставен старец спи на пейка на улицата

Варненка разказа в социалните мрежи историята на дядо Атанас, който е останал на улицата, тъй като съдбата не е била благосклонна към него. По думите на жената той спи на пейките около Адвокатската градинка зад кукления театър във Варна. Ето какво разказа варненката в една от известните варненски групи във Фейсбук:
Срещнахме случайно с един много мил възрастен човек. Казва се Атанас Атанасов и е роден през 1955 г. в село Овча Могила, Свищов. Преди години е живял във Варна.
Видяхме го пред магазин за дрехи втора употреба. Спря ни разказа съдбата си. Останал на улицата, защото къщата му се е разрушила, а сестра му го е изгонила, а зет ѝ го е пребил. Спи на улицата, главно на пейки, и вечер му става много студено.
Има дъщеря, родена през 1999-а, но не се е виждал с нея от 3 години. През есента я я открил в социалните мрежи, но тя не е отговорила на съобщението. По това, което той знае, последно тя е живяла в Англия. Преди години е събрал няколко пенсии, за да я изпрати навън, но за жалост вече няма никакъв контакт с нея. Няма телефон, тъй като са му го откраднали.
Дядо Атанас получава пенсия около 560 лева на месец, много е жизнен и спретнат. Молбата му е просто да има къде да отседне, като иска да си плаща за стая. Спи на пейките около Адвокатската градинка зад кукления театър във Варна. Има само дрехите на гърба си и торбичка с няколко бутилки вода. Има и документи – лична карта.
Един добър човек, захвърлен на улицата.

Публикувана на
22 Април 2024 година