Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво каза Бил Гейтс, след като захапа сандвич

Милиардерът Бил Гейтс, който е един от най-големите апологети за спасяването на света от т. нар. климатични промени, се похвали в своя блог „Гейтсноутс“, че екип от специалисти, наети от него, е успял да изнамери химически заместител на маслото от мляко и на животинските мазнини като цяло.
Новото изкуствено масло е толкова богато на вкус, че никой не би могъл да разпознае, че то не е направено от истинско мляко, а получените по лабораторен път мазнини, притежават всички онези сочност и топимост в устата, характерни за животинските, обяви г-н Гейтс.
Опити да се получат изкуствени заместители на традиционните масла и мазнини, получени от животински продукти, са правени и преди. Резултатът от тях обаче е виден по витрините на всички хранителни магазини, включително и в България. Цената им е изключително висока, те са не просто безвкусни, често дори са неприятни за ядене.
Поради огромния административен натиск от Брюксел и десетките непеота, финансирани по линия на Давос, съпроводен и с възможности да се получава изгодно финансиране, големите хранителни вериги започнаха да отделят все повече пространства за растителни млека и храни, измествайки от интериора обичайните.
Част от известните български млекопроизводители също се насочиха към производството им в промишлени количества. Но това са продуктите, които се застояват най-дълго. Цените им са нетърпими.
Никой не ги купува, освен известен брой инфлуенсъри, вегетарианци, вегани и най-пламенните последователи на либерал-глобализма.
„Нашият план да намерим са нови начини за получаване на същите мастни молекули, намиращи се в животинските продукти, но без емисиите отделяни парникови газове и без животните да страдат. Целта ни е те да са достъпни за всеки“, обяснява милиардерът.
Сега обаче Бил Гейтс разкрива, че неговата фирма „Сейвър“ („Наслади се“) е успяла да постигне по химически път съставки, неразличими от животинските. „Специалистите от фирмата тръгнаха от факта, че всички мазнини се получават от различни вериги от въглеродни и водородни атоми.
След това се заеха да направят същите въглеродни и водородни вериги, но без да включват животни или растения. В крайна сметка те разработиха процес, който включва вземане на въглероден диоксид от въздуха и водород от водата, нагряването им, окисляването им, за да се предизвика отделянето на мастни киселини и след това да се получи мазнина.
Резултатът е истински мастни молекули като тези, които получаваме от мляко, сирене, телешко и растителни масла. Процесът не отделя никакви парникови газове, не използва земеделска земя, а ползва по-малко от една хилядна от водата, отколкото традиционното земеделие.
И най-важното е, че има наистина добър вкус, като истински, въпреки, че е получен по химически път“, обяснява филантропът.блиц

Публикувана на
22 Април 2024 година