Новина от категория Светът
Архив на публикациите

13-метрово чувовище паникьоса Сан Франциско

Мистерия подплаши хората в района на Сан Франциско. Огромно чудовище, дълго около 13 метра, било изхвърлено мъртво в района на залива на града.
Хората дълго време се питали какво може да е това, докато притеклата се на помощ брегова охрана и специални части от армията на САЩ не дошли до чудовището.
Оказало се, че гигантът е труп на сив кит с дължина 40 фута (около 13 метра), изхвърлен на брега в Калифорния, отбелязвайки първата смърт на кит в района на залива тази година.
Огромният бозайник беше забелязан да се клати във водата близо до Аламеда в неделя сутринта, след като се заклещи в пясъчна ивица ден по-рано, информират местни медии.
Установено е, че е възрастна женска, чието туловище събра тълпа от уплашени зяпачи на брега. Освен това привлече вниманието на местните диви животни, включително ято морски птици, които се настаниха да пируват с маста му.
Западните сиви китове, които обитават водите край остров Сахалин, Русия, са под непосредствена заплаха поради офшорните разработки на нефт и газ в техните райони на хранене.телеграф

Публикувана на
23 Април 2024 година