Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Прокурорското синче напада сексуално съкилийник

Прокурорският син Васил Михайлов отнесъл 14 дни наказателна килия, след като малтретирал друг арестант. Това става ясно от решение на Административен съд – София-град.
Младежът, за когото се разчу преди две години, след като цял Перник пропищя от набезите му, е в ареста заради тормоз над приятелката си. Той е подсъдим и по дело за редица побои и заплахи за убийство над няколко души от миньорския град.

Наказание
Пред АССГ Михайлов жали поредно наказание, наложено му от началника на затвора. Става дума за побой над обвиняем в спалното помещение на 11 група в пандиза. От протокола на заседанието става ясно, че тормозът над потърпевшия продължил цяла седмица от началото на февруари. Пред затворническата администрация и инспектор от СДВР потърпевшият арестант обяснил, че на 6 февруари Васил отишъл при него и го тормозил.
„Бутна ме на един от креватите, започна да ме души, разкъса ми лявото ухо, бъркаше ми с пръсти в гърлото. Когато започнах да викам, той взе една възглавница и ми затисна лицето с нея и продължи да ме бие с юмруци. Отнякъде ми беше пуснал кръв и като ме видя, започна да се смее и да ме псува. Каза, че ще умра. Вдигна ме, бутна ме на земята, свали панталоните си и каза да му целуна члена и си тръгвал, аз отказах, но той настояваше и ме удряше отново и после тръгна“, става ясно от съдебния протокол.
Преди това арестантът бил привикан в спалното помещение, където прокурорският син му искал пари, за да спре да го бие. От протокола на заседанието става ясно, че потърпевшият си е извадил медицинско за получените наранявания.
Жалба
След като битият арестант се оплакал, бил преместен в друго спално помещение. Показанията му се подкрепят и от докладни записки на постовите надзиратели, приложени по делото. Михайлов бил изправен пред затворническа комисия по разпределение на лишените от свобода. Бил изслушан и било взето решението да бъде заключен в наказателна килия за срок от 14 денонощия.
Въз основа на това решение началникът на пандиза издал заповед. Михайлов обаче атакувал административния акт в съда. Магистратите оставили наказанието в сила. Оказва се, че Михайлов е бил наказван поне 10 пъти както заради физическа саморазправа с арестанти и персонал, така и за внасяне на забранени вещи, употреба на алкохол и пр. телеграф

Публикувана на
23 Април 2024 година