Новина от категория България
Архив на публикациите

Главчев външен министър е все едно Гонзо да е шеф на Сметната палата

"Външната политика е много професионална дейност и с цялото ми уважение уважението към Главчев - той е добър счетоводител, одитор и икономист - но има ли компетентностите? Все едно председателят на БФС Гонзо да управлява Сметната палата.
Така бившият външен министър Ивайло Калфин определи рокадите в служебния кабинет в интервю пред БНР. "Там има и двама зам.-министри, които са външни за системата. Рисковете са големи, а най-малкият проблем е провеждането на изборите в чужбина. Външният министър трябва да участва в срещата на външните министри, Главчев има ли компетентност и езикови умения, или ще изпраща някого от негово име. Външната политика се случва до голяма степен в индивидуални разговори. Руският език няма да му помогне много в тази среда. Но езиковите умения са най-малкото. Външната политика не е нещо, на което да се гледа леко и само за избори", коментира той.
И се изказа ласкаво за отстранения днес външен министър Стефан Димитров: "Той е един от добрите ни дипломати. Няма как да смени доктрината и външната политика на България. Поддържа българската политическа позиция. Историите, че не си вдига телефона, е за хора, които не познават как работи Външно. Ако някой го е търсил, да го е намерил".лупа

Публикувана на
23 Април 2024 година