Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

104-годишна връзвана в болницата

104- годишна жена е връзвана за крайниците докато е била на лечение в болница във Видин. Това твърдят нейни близки, които не са били допускани до нея, съобщи NOVA.
След като е изписана, те видели синини по тялото и. Пациентката е била настанена в отделението по вътрешни болести на 17 април.
Внукът й Емил Трифонов разказа, че е оставена в лечебното заведение без придружител. Получавали само сведения за състоянието и, тъй като свиждания нямало.
„След като я изписаха тя беше отслабнала, видяхме, че зад китките и по краката имаше синини. Когато майка ми е пристигнала в болницата при изписването е видяла, че едната и ръка и е била вързана”, каза Трифонов.
Д-р Богдан Томов, заместник-директор на лечебното заведение обясни, че пациентката на моменти, по време на лечението, е била психомоторно възбудена. „Проведени са мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението. Това е направено временно”, каза той. По думите му кожните промени, за които се твърди, че са вследствие на това, че жената е била вързана, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение.” Най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания. Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни”, каза още д-р Томов.телеграф

Публикувана на
23 Април 2024 година