Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още един намесен в смъртта на Митко от Цалапица

Близнакът Борислав Динков уговорил тийнейджър от Цалапица да гледа дали някой няма да дойде, докато той и Рангел Бизюрев товарят тялото на пребития Димитър Малинов в кола. Днес Районният съд в Пловдив разпита Атанас Гунчев, който първоначално разказа по-различна версия за случилото се на 20 юли м.г.
Той обясни, че е бил извикан на улица в Цалапица от Борислав. Сдърпали се и Динков го изгонил. По-късно същата вечер излезли отново и Борислав казал на Атанас, че Рангел е ударил Митко и той паднал на земята, но дотам. Магистратите откриха противоречия между казаното днес и предишните показания на тийнейджъра, затова и прочетоха стария му разпит.
Колата на Динков идвала откъм къщата на Димитър Малинов. Вътре имало още един пътник, но Гунчев не видял кой е. "Паркира малко по-надолу. Там има нещо като храсти. Борислав слезе, отиде към задната страна, отвори другата врата, после и багажника", казал пред разследващите Атанас.
Момчето чуло шум от стъпкани клони, обърнало се
леко и видяло как Динков и по-висока фигура качват нещо в колата. След като затворили багажника, Борислав му казал да се маха.
В малките часове на следващия ден близнакът признал за случилото се с Димитър. "Каза ми: Нака, стана беля, не казвай на
никой. Рангел удари тукат на Митко и го приспа", разказал Атанас.
Борислав твърдял, че Малинов бил в безсъзнание. Тогава тийнейджърът си дал сметка, че е наблюдавал качването на тялото.
По-късно Динков дори признал пред Гунчев, че са заровили Митко.
Младежът разказа и за предишно скарване между Борислав Динков и Димитър Малинов. Няколко месеца по-рано между двамата имало скандал за момиче на име Яница, която била братовчедка на Гунчев. За това говори пред магистратите и Стилян Дзивков, който станал свидетел на спора. Близнакът крещял на Митко, но всичко
приключило бързо.
Съдът не успя да разпита всички свидетели и вещи лица днес. Процесът продължава на 8 юли./сн. Никола Михайлов

Публикувана на
16 Май 2024 година