Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Осъден убиец на родителите си се барикадира в дома си

Тежко въоръжени постъпления от жандармерията с бронежилетки и палки настъпват към дома на бившия пловдивски полицай Венцеслав Караджов, който тази вечер се барикадира в жилището си. До този неочакван обрат се стигна, след като ВКС потвърди днес с окончателно решение доживотната му присъда за убийството на двамата му родители.
Когато около 19,30 часа тази вечер органите на реда дошли пред дома му на ул. "Дофия", за да го приберат и да го конвоират към затвора, той категорично отказал да тръгне с тях. "Жив от тук няма да тръгна! Невинен съм!", крещял Караджов.
Целият район е отцепен, а пред близкото ДКЦ-4 има пожарна, линейка и плътно са наредени 4 буса на жандармерията, пристигнали са и коли на Съдебната охрана. Според информация на Lupa.bg, на място са изпратени над 50 полицаи. Повечето от тях са с бронежилетки и каски.
Има съмнения, че Караджов е въоръжен, и униформените си шушукат, че може да стане като при барикадирането в Лясковец, при което загина командос. "Изобщо не трябваше да го пускат под домашен арест", коментират помежду си полицаите.
Венцеслав Караджов, който беше осъден днес на доживотен затвор за убийството на родителите си с окончателно решение на ВКС, категорично отказва да се предаде. Той се е барикадирал в дома си на ул. "София" и е решен да не излезе. На мястото има е дошъл и криминален психолог, който преговаря с него. Там е и адвокатката му Зоя Тошкова.
Караджов е бивш полицай, който беше признат за виновен, че на 15 май 2016 г. е застрелял с общо 8 куршума родителите си Цветан и Божура след дългогодишен спор за семейния имот и загубено от него дело. Оръжието не беше намерено, няма и други преки доказателства и още от задържането си той беше убеден, че ще бъде оневинен.
"Като полицай е знаел как да заличи средите", говореха запознати със случая. Делото беше разглеждано 3 пъти във ВКС, като първите 2 решения даваха надежда на Венцеслав Каражов, че ще се измъкне, защото в тях се твърдеше, че във фактическата обстановка има много неясноти. Днес обаче върховните магистрати потвърдиха,
че именно той е убил родителите си.
По всяка вероятност експолицаят Венцислав Караджов, осъден на доживотен затвор за убийството на майка си и баща си, разполага с оръжие. Това заяви пред репортери неговата адвокатка Зоя Тошкова. Юристката дойде тази вечер пред дома му, където бившето ченге се е барикадирало и категорично отказва да излезе.По думите на адвокатката му, по-рано днес тя му съобщила за решението на ВКС, с което се потвърждава доживотната присъда, разяснила му е и мотивите за него. Венцеслав Караджов направо побеснял и дори я обвинил, че го е предала. Той бил убеден, че ще бъде оправдан за екзекуцията на родителите си. Малко след това се стигнало и настоящата ситуация, при която той се барикарида в дома си на пловдивската улица "София" и категорично отказва да се предаде на представителите на "Съдебна охрана", дошли да го отведат към затвора.
Драмата пред дома му продължава вече близо 5 часа. На място има много полиция, линейки, както и психолози, които се опитват да го убедят да се предаде. Към момента обаче Караджов категорично отказва. Ченгетата, дошли на място, се опасяват, че може да бъде устроена кървава баня.
"На мен ми каза, че няма да лежи невинен. Вероятно има оръжие, почти съм сигурна в това. Каза ми още, че се е приготвил като Рамбо - нямало да се предаде жив. "След като съм невинен и моя живот на практика приключва, още поне двама-трима невинни ще си отидат с мен", това дословно бяха думите му. Не знам как ще свърши всичко това. Надявам се добре и без пострадали", коментира още силно притеснената адвокат Зоя Тошкова.
/лупа

Публикувана на
16 Май 2024 година