Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Лек за прочистване на кръвоносните съдове

Лек с чесън и лимон
Състав:
6 броя големи тънки лимона
5 средни глави чесън
1 чаша мед
2,5 литра топла преварена вода
Начин на приготвяне:
Смелете лимоните и чесъна, разбъркайте в трилитров буркан. Добавете меда и отново разбъркайте сместа. Долейте буркана с вода догоре и затворете.Дръжте го на хладно място в продължение на три дни. Приемайте по половин чаша, два пъти дневно, в продължение на месец, сутрин - на гладно и вечер - час преди лягане.
Добре е кръвоносните съдове да се прочистват с тази смес ежегодно - пролет и есен.


Рецепта с боровинки и чесън
Състав:
1 кг боровинки, пресни или замразени
0,5 литра мед
1 чаша див лук
Начин на приготвяне:
Смелете всички компоненти с пасатор и ги смесете в стъклен съд. Останете на място, защитено от ярка светлина, най-малко дванадесет часа.
риемайте по две, до три супени лъжици от сместа, преди хранене, два пъти на ден, в продължение на месец, сутрин - на гладно и вечер - час преди лягане.
Рецепта със зехтин
Състав:
1 чаша необработен зехтин
1 чаша мед от елда
1 чаша лимонов сок
Начин на приготвяне:
Смесете съставките и разбийте до получаване на еднородна емулсия. Яжте по 1 супена лъжица всеки ден на гладно. Използва се за ефективно прочистване на капилярите на мозъка в продължение на три месеца.
Забележка
Диабетиците не бива да използват пчеларски продукти като лечебно средство. Трябва да се внимава в използването на рецепти с мед също така от хора с хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и бъбреците, както и при хипотония и екзема, тъй като е възможно те да се обострят.
Не злоупотребявайте с пчелни продукти и ако сте бременна или кърмите, както и при деца под петгодишна възраст.


Рецепта с лук
Състав:
1 чаша сок от лук
1 чаша течен мед
Начин на приготвяне:
Смесете сока от лук с меда. Пийте по супена лъжица, два пъти на ден за прочистване на кръвоносните съдове и лечение на атеросклероза.
/Zdrave.to

Публикувана на
18 Май 2024 година