Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кандидати от ГЕРБ на откриването на Народен събор в „Лаута“

Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР присъстваха на откриването на Народен в парк „Лаута“. Началото на деветото издание даде кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Костадин Димитров.
„Това е празник на българския дух. Съборът тази година ще приеме над 4500 участници, което го прави един от най-мащабните в страната ни. Най-голямото богатство сте вие, гостите на събора. За вас, организаторите от „Ясмина“, със съдействието на Община Пловдив са подготвили богата програма“, заяви кметът той.
Професор Даниела Дженева, която е главен художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“, сподели задоволството си от факта, че все повече хора в последните години преоткриват родния фолклор.
„Като човек, свързал живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство. Фактът, че виждам толкова много публика тук е още едно потвърждение, че българите са здраво свързани с корените си“, подчерта тя.
Народен събор Пловдив продължава до неделя, а в афиша му са включени изпълнения на обичани народни певци и ансамбли, базар на произведения на занаятите, вкусна храна и много забавления.

Публикувана на
18 Май 2024 година