Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

16-годишна е новата Кралица на розата

Анна-Мария Враджева стана "Царица на розата - Карлово 2024 година“, предаде ФОКУС. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на красивата девойка един от символите на града – златна роза. Анна-Мария е на 16 години от гр. Карлово, ученичка в СУ "Васил Левски“.
Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета. За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена на новата царица и е за благотворителна кауза, избрана предварително от всички претендентки.
Конкурсът се проведе за първи път на открита сцена на площад "20-ти юли“, където девойките дефилираха в първи тур със спортно-елегантно облекло, подарено от бранда Sinsay, а във втори тур бяха облечени с елегантни рокли, специално изработени за всяко момиче от дизайнера с американска история - Ромина Сотирова.
Седемчленно жури в състав Антон Минев - земестник-кмет на Община Карлово /председател/ и членове: полковник Димо Гюдженов - началник щаб на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Ромина Сотирова - дизайнер, Боряна Кралева – прокурист на Българска роза АД, Десислава Ченчева – представител на "Еко Розова долина“ ЕООД, Станислав Богоев и Николета Белорешка – представител на Асоциация "Царици на розата“, определи носителката на титлата и нейните подгласнички. Царица на розата Карлово 2023 Антония Лалова предаде короната на Анна-Мария Враджева, която благослови земята и хората от Долината на розите.
Подарък от Община Карлово за всички девойки бяха прекрасните дизайнерски рокли, с които дефилираха. Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, осигурена от "Българска роза" АД. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка предостави фирма "Дамасцена“ ЕООД. Наградата на Асоциация на цариците на розата на стойност 500 лв. бе осигурена от фирма "Мишел Интернационал“.
Водещи на церемонията "Царица на розата – Карлово 2024“ бяха Михаела Богданова и Емануел Синджирлиев. За доброто настроение на публиката се погрижиха професионалистите от Биг Бенд Пловдив. Вечерта завърши с DJ Атанас Янев, който застана зад пулта и направи страхотно музикално парти на площад "20-ти юли“./фокус

Публикувана на
19 Май 2024 година