Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Лорд Минчев: Добри хора, моля, събудете се!

Вярно е, че който плаща той поръчва музиката, ама модното дефиле на тазгодишния Онзи конкурс, изби рибата. И риба не само, че няма да има за избиване дълго време, но дълго след това ще мирише на остатъците й, най-вече естетически.
Лорд Евгени МИНЧЕВ

Не ме интересува частният случай на участниците, защото как се резилиш си е само твоя работа. Възмущението ми е, че това се лансира от една може би престижна навремето си конкурсна институция. И да, времената се менят и модата заедно с времето си, но да достигнеш такъв осакатен естетически профил ми се струва подозрително. Хората вече масово смятат, че са видели сатанински, еврогейски и прочие неетични за представите им послания, които да отекнат в израстването на децата им. И напълно разбирам това и смятам, че световен естетически ред е наложителен веднага.
Не допускам, че утре по улиците на Варшава, Москва или Пхенян ще тръгнат облечени като Немо или като някои от естетически дискусионните участници. Но се подклажда едно пренебрежение към официалната мода и полове, което клони към склоняване към избори, които ще ни струват много.
Като свят, като поколение, като бъдеще, на което може би разчитаме. Кой от тези поп изпълнители да стане новата модна икона на света и чии песни ще си тананикаме така, както да кажем на АББА или ако щете на Дана Интернешънъл. Тук няма логически взаимовръзки или те са пренебрегнати в полза на съответни интереси. Чудя се как ли изглеждат онези, допуснали подобен моден сакатлък да се лансира чрез телевизионни канали от такъв мащаб. Или се случва някакъв небинарен бум, за който трябва да сме подготвени... А, кьотек, би запитал бай Варадин от Церово... А, кьотек, сигурно си мислят и останалите бащи на деца, чиито стъпки могат да бъдат опасно предопределени към полова и естетическа неяснота. Сексуалните намеци, дръзкото модно натрапване, разклащат устои на които са се крепили цели поколения. Да, след Кончита Вурст, много малко мъже комбинираха брада и рокля. Но търпеливото натякване за различност и безогледното й изобщо налагане е обезпокоително. Чудя се как се изсипа такава уродливост, че наистина социалните мрежи да набъбнат от възмущение. Как бе допуснато това от политически, църковни и културни институции, които се очаква да бдят за подопечните си.
За нас, за онези, които се равняват по дисциплинираните редици на добрия вкус, на търсещите, но не непременно експериментиращи със свръхестествените размери на показаното. Може би тази буря в чаша вода е мостра за онова, което очаква света и се надявам да не е за морален и ценностен потоп. Личното ми мнение е, че това, което видях от снимките е дълбоко безвкусно и подвеждащо. Това не може да бъде мода дори за един ден. Защо ни го причинявате... И питам най-сърдечно и искрено - къде е Църквата, къде са естетическите професори и телевизионни коментатори... Или те са съгласни с всичко това. Добри хора, моля, събудете се! труд

Публикувана на
19 Май 2024 година