Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Д-р Щонова следва да влезе в парламента! Ще е с най-много преференциални гласове

След 100-процентното преброяване на бюлетините от изборите на 9 юни новина с еквивалент на мощна бомба, ще взриви България. Д-р Неделя Щонова ще следва да влезе в парламента. Тя ще е с най-много преференциални гласове, дадени за нея от електоралната публика.
Динко ПЕТКОВ

„Ама как така, тя не е сред кандидат-депутатите!“, ще възкликнат от листите на партиите и коалициите. От ЦИК ще се видят в чудо. За пръв ще трябва да признаят за избран някого, който официално не е бил регистриран. Следвайки принципа „глас народен, глас-Божи“, избирателните спецове в края на краищата ще бъдат принудени да клекнат.
При броенето на бюлетините секционните пъдари във всяка секция ще бъдат сащисани. На много от бюлетините, встрани от напечатаните имена, с химикалка ще е добавено: „Моят преференциален глас е за д-р Неделя Щонова“.
Казусът ще бъде заплетен. От една страна не върви такива бюлетини да се признаят за действителни. И е редно да се квалифицират като недействителни. От друга обаче ще народното недоволство: „Мафия! Майната ви на демокрацията, ако не признаете нашия вот!“.
Законно-незаконно, щат-не щат, прецедент-не прецедент, „цикаджиите“ ще вземат окончалното правилно решение - д-р Неделя Щонова е новоизбран народен предствател. Тъй като не е била кандидатура на никоя партия или коалиция, нито независим кандидат, ще я водят „извънреден депутат“. И бройката на депутатите вече ще е 241.
„Това не е възможно! Не може да е депутат!, ще възроптаят с декларации до всевъзможни инстанции неспечелилите участници в изборите. Ще роптаят: „Ние такъв зор видяхме, първо, докато се уредим в листите, второ, да вадим обещания от торбите, а тя ей така, с някакви гласове на избирателната публика, да е първа!“.
„Абе, нали с гласовете на тв зрителите стана Кралица на танца неотдавна в „Денсинг старс“. Въпреки че други заслужаваха победата. Що да не бъде и Кралица на парламента, а!“, ще им се опълчат далите преференцията си за нея.
„Д-р Щонова има данни да е КралицаТА. Личи й отвсякъде. Подскача досущ абитуриентка, шпагатства, все ухилена, сякаш я гъделичкат, ахкаща и охкаща, като по време на първата брачна нощ, непрекъснато възторжена, хванала Господ за шлифера.“, категорични ще са в новинарските си емисии от БиТи Ви.
А д-р Щонова какво, да се откаже ли от депутатството! Да сте чули да връща купата на „Денсинг старс“ , че да я връчат на по-достойните да я притежават!?

Публикувана на
21 Май 2024 година