Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Изреждат ни се все едни и същи ергени и в крайна сметка държавата все парясница си остава

Докато всички очакваха Ергенът да стане (Не)Ерген, той взе, че се (не)ожени. Отказа Ергенът да направи своя избор, щото нямал избор – нито една от кандидатките не му се връзваше с представите му, та да го върже редовно – официално. Да ви звучи познато, в това иначе официално пак предизборно-изборно време, тази „сага“ на отминалата седмица, през която цяла България се зае да гласува малко „за“ и много „против“ без никакво въздържание?
Анелия ИВАНЧЕВА

Ми да – 6-и път за три години вървят опитите да си вържем ергенлъка в официален брак (политически му се вика редовна власт) – и все не става. Изреждат ни се все едни и същи ергени и в крайна сметка държавата все парясница си остава. Докато (не)избирателят – този дето все повече не ходи на избори, щото пак щели да го „вържат“, чака „някой друг“ да дойде и „просто“ да го оправи.
В тази връзка дори и предизборната кампания се гушна с Ергена. Сочещата се за „най-истинска“ дясна формация – „Да, България“ на Христо Иванов (и в партийната си коалиция с ДСБ под формата на „Демократична България“, и в парламентарната такава с ПП) излезе със слогана „Не бъди като ергена! Направи своя избор!” в съзвучие с финала на това едноименното тв риалити „Ергенът“. Е, набързо се разведоха с лозунга си, изтривайки го от социалните мрежи, под напора на подигравателна кампания. Отказаха се от придобивката по този начин да се разграничат от „измамника-ерген“, дето излъгал не просто „всички момичета от риалити формата“, а и „цяла България“.
А за капак въжето за връзването на политпартийния ергенлък може да се окаже още по-дебело. Че има едни около 600 000 гласоподаватели – една четвърт от традиционно (по принцип) гласуващите, които все още не са решили окончателно за кого ще гласуват.
С което картинката коренно може да се промени. Ама това ако изобщо решат изборно да се женят. Че то тъкмо за изборите май ще огрее най-после слънце и ще се тръгне за гъби след тоя все дъжд. Пък и морският сезон направо ще плаче тогава за откриване и по-добре ергени на плажа, отколкото женени за урните.лупасъс съкращение, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
22 Май 2024 година