Архив на публикациите

БГ професор патентова чорапи, които не се смъкват

Именитият професор по административно право Иван Тодоров получи европейски патент за свое изобретение – той измисли начин чорапите, които носят, да не се смъкват. Тези чорапи могат да се използват и от двата пола при носене на всякакви ежедневни панталони и анцузи.
Европейският патентен бюлетин отбеляза това в официално съобщение, с което всъщност призна юриста за изобретател.
Неволята да си облечен в официален костюм и всякакви чифтове луксозни, модерни, маркови и немаркови чорапи да ти се смъкват го подтикнала проф. към идеята да разреши този проблем.
"Причината е, че стегнатата част - ластичето, се намира най-горе на чорапа, а точно оттам човешкият крак започва да се разширява. А когато от тази част на крака, който е с клиновидна форма има стягане, силите придърпват ластика надолу. Затова всички мои познати, а и аз самият, често ходим със смъкнати чорапи", споделя той пред "24 часа"
Юристът решил, че преместването на стегнатия участък точно над глезена, съчетано със сдвояване на материята нагоре и степенуване на натиска ще реши този проблем. Вече е поръчал италианска машина, с която да произвежда такъв вид чорапи.българи я днес

Публикувана на
22 Май 2024 година