Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Пациент се събуди от упойка с погрешно опериран крак

Косовски албанец преживя необичайна случка, след като избра да оперира лявото си коляно в една от болниците в Скопие, съобщи Евронюз Албания.
Ремзи Точила от югоизточния косовски град Феризай имал проблеми с лявото коляно и си запазил час за хирургическа интервенция в частна клиника в столицата на Република Северна Македония.
След като излязъл от упойка след операцията обаче той установил, че лекарите са оперирали погрешка дясното му коляно вместо лявото.
„Мина ми упойката и виждам, че е опериран не левият, а десният ми крак", разказа Точила пред Евронюз Албания. Той попитал лекаря какво се е случило и подчертал, че е дошъл да оперира левия си крак. Докторът му отговорил, че докато се е опитвал да предпази левия си крак, пациентът е увредил десния, затова е решил да го оперира.
Точила допълни, че когато жена му и брат му дошли да го видят след операцията и видели какво се е случило, били поразени.
След като лекарите разбрали грешката си, предложили на Ремзи да оперират и левия му крак безплатно, но той отказал.дарик

Публикувана на
22 Май 2024 година