Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

ВОНЯ!!!

В НАТО-вска държава един бивш финансов министър, Асен Василев, казва на партийна среща за предизборно събиране на средства: "Ние скрит кеш имаме... Ако стигнем трите милиона... А официалния кеш със сигурност е драма и ... И някои от тези... са готови да дадат кеш, но не са готови да го дадат официално."
Валерия ВЕЛЕВА

В НАТО-вска държава един бивш премиер, Кирил Петков, казва на съпартийците си: "Ма аз не знаех, че имаме кеш. Аз си мислех, че нямаме кеш...Ако е два милиона, трябват още ... кеш... Ако има кеш в торби, това е по-малко... Въпросът е да има въобще кеш".
В НАТО-вска държава водеш политик на партия, дошла да промени системата, Лена Бориславова, казва: "...на „Бейкролс“ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни десет хиляди, нали, и така нататъка. И по тоя начин да се пробваме. И по тоя начин, според мене, мога поне едни двеста – триста така да режеме от цената, дет се вика".
В НАТО-вска държава премиер се обажда на бизнесмен и му казва: "А, Пламене да те питам, ти понеже ги познаваш всичките, а, сега… още един милион и половина… за кампанията. Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? От.. може да са официално, може да са неофициално, както му е по-удобно на тоя човек. Обаче ще ни трябват за телевизионна реклама."
Това се чува в разпространените от „Афера“ записи от партийна сбирка на ПП, състояла се през март 2023 година, на която се разпознават гласовете на лидерите на партията Асен Василев и Кирил Петков, както и на бившия премиер Николай Денков и сочената за кардинал в сянка Лена Бориславова
В нормална НАТО-вска държава още на следващия ден след публикуването на записа прокуратурата ще се е задействала, ще са започнали разпити, проверки, разследване...
В НАТО-вска България правоохранителните органи се скатават в остъствието си, сякаш са пратени на Канарските острови.
Скандалът КЕШ, който застигна “Продължаваме промяната”, не трябва да ни изненадва. Да, той взривява, отвращава, но не изненадва, защото за пореден път се сблъскваме с грозната реалност - как сме дали властта в държавата на едни арогантни, нагли, тъпи, алчни хора, за които закон и морал са непонятни категории. Вижте им начина на мислене, чуйте езика им и ще разберете защо използвам толкова груби думи, за да обрисувам тяхното поведение.

И чуйте за какво са им парите - за купуване на медии, на социология, за "ала-бала" - така разбират честния вот тези честни политици, които вместо да реформират държавата, я опоскаха. Само че няма медия, която да приема пари кеш, няма реклама, която да върви с кеша... Тогава за какво е кешът на ПП? Някой трябва да отговори!
Вижте и как събират кеша - чрез откровен рекет на скъпоплатени мениджъри: „На „Бейкролс“ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни десет хиляди, нали, и така нататъка. И по тоя начин да се пробваме", казва Лена, иконата на Промяната. Това е класическата схема за пране на пари, използвана от класически играчи на задкулисието, които нахлуха в политиката ни с лозунга "Нулева толерантност към корупцията".
Разбира е, че това не е нищо ново. Черни каси, пари в торби - имало е, даже и в големите европейски партии.
Проблемът е, че Киро, Асен и Лена бяха натресени като отрицание на порочните практики, на стария модел, бяха посочени като чисти и неопетнени невинни души, а се оказаха по-зловещи мошеници от всички политици досега, взети заедно.
Това е драмата!
КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Ще изплуват все повече въпроси, на които вероятно няма да има отговори.
Предстои да видим как българите ще реагират на тази воня.
И дали отвращението няма да гласува на 9 юни.https://epicenter.bg/, със съкращение, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
22 Май 2024 година