Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Областният управител на юбилейната церемония по награждаване на РУО-Пловдив

На 22 май 2024г., областният управител на Пловдив присъства на десетата юбилейна церемония по връчването на Годишните награди на Регионалното управление на образованието в Пловдивска област, която се проведе в Малката базилика в Пловдив.
По традиция преди 24 май институцията връчва призове за успешна работа през годината, на педагогическите специалисти и директори като тази година шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди.
„За мен е чест да присъствам на това събитие в навечерието на най-българския празник. Празник, символ на нашата национална идентичност, на нашето наследство и на великите постижения на българския дух. Да си учител не е просто професия, а призвание. Ключова фигура във формирането на нашето бъдеще в лицето на децата ни. Благодаря ви за отдадеността, търпението, мъдростта и моралните ценности, които притежавате и придавате на нашите деца. Знанието е сила.“ сподели губернатъ;орът в приветствието си.
Пристъства и Негово Високопреосвещенство Пловдимитрополит Николай, който поздрави учителите от цялата област с Празника на празниците, светлото Възкресение Христово. Той изрази преклонението си пред подвига на учителския труд, който е достойно служение на просветата, на образованието, на доброто и полезно знание, и възпитанието на младежта. Изтъкна, че учителството не е професия, а Божествено призвание, каквото е и апостолското служение, и благослови учителите като достойни следовници на делото на светите братя Кирил и Методий.
Тържеството бе украсено с музикална програма на ученици от НУМТИ „Проф. Добрин Петков“.

Публикувана на
24 Май 2024 година