Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В стил Цар Киро на абитуриентския бал

Стотици абитуриенти се събраха на 24 май пред хотел Санкт Петербург, за да отбележат завършването си. Младежите се усмихнаха на дъждовното време, което съпроводи баловете им и си пожелаха в живота да им върви по вода. Тази нощ там ще празнуват ученици от Националната художествена гимназия, Руската гимназия, СУ „Черноризец храбър” и СУ „Димитър Матевски” и ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“.
С изключителна визия, вдъхновена от епохата на Просвещението се появи Даниела. Дамата завършва Националната художествена гимназия и ще кандидатства моден дизайн.
„Много обичам историческата мода. Затова исках да се предизвикам и да опитам сама да сътворя нещо”, призна Даниела.
Месеци труд стоят зад изработката на роклята и, която е ушила съвсем сама. Визията и не остана незабелязана и стотици се обърнаха, за да я загледат.
„Виж, виж, тук има абитуриентка от минали векове”, побутваха се хората.
Силно впечатление направи и Ана Ковачева, която също учи в НХГ. Вместо с лъскав автомобил момичето отиде до червения килим с ролери.
„Много обичам ролерите, толкова често ходя с тях, че вече взеха да ме шегуват приятели, че и на бала с така ще отида. Аз пък реших наистина да го направя”, сподели Ани. Посланието, което отправя на хората е да спортуват повече и да се грижат за здравето си като избират алтернативен транспорт.
Все пак тя си носи и по-удобни обувки, с които да прекара празничната вечер. Абитуриентката пожела на завършващите много успехи и светло бъдеще.
А най-много шум вдигна многолюдната фамилия на Емил от Шекер Махала. Той пристигна заедно с десетки роднини, някои от които се оказаха надарени с музикални умения. Те го съпроводиха от паркинга до червения килим, свирейки на различни инструменти, докато той и братовчедките му играят кючек.
Идеята да вдигне толкова шум на бала си е на абитуриент от училище „Иван Богоров”. Не след дълго към компанията му се присъединиха и случайни хора от празнуващите.т
Качени в камион се появиха абитуриенти пред Тримонциум. Те бяха неприятно изненадани от проливния дъжд, който премина в градушка.Това обаче не помрачи настроените но зрелостниците от ПГВАД "Христо Ботев" – Пловдив, СУ "Св.Патриарх Евтимий"/Лиляната и Професионална гимназия по битова техника.
Пред Новотела пък пристигнаха изискани дами, придружени от стилни кавалери. Луксозни возила изпращаха абитуриентите от Английската гимназия и от Търговската гимназия, които не сваляха усмивките от лицето си.трафикнюз

Публикувана на
25 Май 2024 година