Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо бивши звезди на Ботев и Локо отново се срещат на дерби този вторник

Благородна кауза обедини феновете на пловдивските футболни грандове „Ботев“ и „Локомотив“, както и самите клубове. Те се включиха в благотворителната кампания в помощ на младия пловдивчанин Георги Маринов. Преди три години той претърпява тежка катастрофа и в момента е прикован в инвалидна количка. Изпробвал е няколко лечения в България и чужбина, но за съжаление неуспешни.
Сега има шанс за операция в Тайланд, където лекари от местна клиника са дали 85% гаранция за възстановяване, но интервенцията струва 350 хиляди лева. До момента има събрани 200 хиляди и в следващите три месеца трябва да се събере останала сума. Георги се надява хората да бъдат съпричастни и да му помогнат, защото това може да се окаже последен шанс да проходи отново.
Във вторник, 28 май, от 18:30 часа на централния терен в спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“, ще се проведе мач между ветераните на „Ботев“ и „Локомотив“, като събраните средства ще отидат изцяло в полза на Георги.
„Всички лечения до момента сме заплащали сами. Тази сума обаче е непосилна за мен и моето семейство, за това решихме да подемем тази кампания“, обясни в „Марица Подкаст“ самият Георги. Той благодари горещо за подкрепата, която получава до момента.
„Оценявам жеста на хората. Тяхната доброта ми дава сила да продължа да вярвам и да се боря. Много хора в моето положение са загубили всякаква надежда и са се предали“, заявява Георги, който вярва, че отново ще проходи.
Можете да подкрепите Георги на посочената банкова сметка:
IBAN: BG36BPBI79424055936001
BIC: BPBIBGSF
Вид валута: BGN
Титуляр: Иван Маринов Маринов
Кутии за дарения ще има и на входовете на комплекса.

Публикувана на
26 Май 2024 година