Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Нийл Армстронг без снимка от Луната заради извънемни

Нова теория за Нийл Армстронг на Луната си пробива път в средите на уфолозите и конспираторите. Според нея първият човек, стъпил на естествения спътник на планетата ни, наистина е бил на Луната, но на практика няма оттам качествена снимка освен онова прочуто черно-бяло видео с изказването за малките стъпки на човека и големите крачки на човечеството.
След мисията на Нийл му правят множество снимки в НАСА – на фона на Луната, пред космическия кораб „Аполо 11“ и всякакви подобни със и без скафандър. Но не позира на самата Луна. Което е странно, като се има предвид изключително щателната подготовка в тази област.
Има само една снимка, на която се вижда как фигура на астронавт се отразява в шлема на Олдрин. Предполага се, че може би наистина е на Армстронг, но мнозина са готови да спорят. По-интересно е, че според уфолозите Армстронг не бил сниман, защото по това време се занимавал с извънземни. Бил видял кораб на пришълците и искал да го документира. Други отиват по-далеч и даже смятат, че бил осъществил някакъв контакт.
Досега предимно се оспорваше официалната позиция на НАСА, че на Луната американците не са стъпвали на 20 юли 1969 г., а това било пиар номер и триково предаване от студио на Земята. Дори бе заснет от Холивуд игрален филм по въпроса с подобен сюжет - „Мисия Кеприкорн“. Но е факт, че Съветският съюз, който по това време е големият конкурент, никога не е подлагал и на най-малкото съмнение кацането на американците на Луната.
Преди време Бъз Олдрин в обществен чат с фенове бе попитан: „Вярвате ли в извънземни и какви са наблюденията, които сте видели на борда на „Аполо 11“?“, а също какво означават думите му, че видял „светлина през прозореца, която сякаш се движеше заедно с нас“. Вторият човек, стъпил на Луната, отговори: „Имаше много обяснения какво би могло да бъде това. Предполагахме, че може да е от друг космически кораб - от друга държава или дори от друг свят. Но това най-вероятно беше или ракетата, от която се бяхме отделили, или четирите панела, които се отдалечиха, когато извадихме спускаемия модул от ракетата, ние бяхме нос до нос с двата космически кораба“.
Но никъде и никога Олдрин не е казвал, че е видял космически кораб на друга цивилизация, макар да е очаквал нещо подобно. От НАСА също не са потвърдили подобно нещо, но пък из социалните медии е пълно с всякакви теории.
А дали Армстронг е срещнал извънземни – това може и никога да не стане ясно.телеграф

Публикувана на
28 Май 2024 година