Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Карловски кметове блокират пътища

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.
Те настояват държавата да отпусне 38 000 520 лева за възстановяване на разрушените от бедствието мостове, улици и дерета в Карловско.
Нужни са над 75 млн. лв., за да се възстанови нормалният живот на хората, а до момента са получени само 17,6 млн. лв. Кметът настоява сумата от 38 млн. и 520 лева да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лева.
В писмото си Кабаиванов настоява да бъдат предвидени и още близо 20 млн. лв. за 2025 г., с които да бъде довършено възстановяването на разрушената от бедствието инфраструктура.
Предупредителната едночасова блокада на Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре е планирана от 14:30 ч. до 15:30 ч. в село Кърнаре. бнр

Публикувана на
29 Май 2024 година