Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Бранят учител, обвинен в блудство с ученички

Родители и бивши ученици от ОУ "Петър Берон" окупираха входа на пловдивското училище. Това е част от мирния им протест в защита на дисциплинарно уволнения учител по физическо възпитание Любомир Ушеров. Той е освободен от директора Стефан Кичуков на основание непристойно поведение към ученички.
Дисциплинарно уволнение на учителя по физическо възпитание и треньор на отбора по хокей на трева разбуни духовете в пловдивското ОУ „Д-р Петър Берон“. Той е обвинен от родители в неуместно поведение към момичета. В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство. Учителят е привлечен като обвиняем по чл. 149, ал. 1 от Наказателния кодекс, който касае евентуално извършване на блудство с дете под 14-годишна възраст. Делото е в активна фаза, съобщиха за „Марица“ източници от прокуратурата.
„Имаше жалби от родители на ученички в края на март не само на едно дете - обясни директорът на учебното заведение Стефан Кичуков. - Извършихме наша проверка. Учителят не съдейства. Имаше възможност да заяви своята позиция. Спазени са всички процедури по уволнението.“
Родителите обаче считат, че това е лъжа и директорът просто иска да оваканти мястото за свой човек. В подкрепа на учителя и треньор по хокей на трева дойдоха и бивши негови ученици. Те разпънаха транспиранти "Любомир Ушеров е невинен" и "Ние сме с теб".
Самият Ушеров казва, че се чувства все едно са го убили. Той е в училище "Петър Берон" от 2012 г. Категорично отрича да е опипвал деца. В конкретния случай е вдигнал едно момиче от 7 клас, за да извадят заедно заседнала в мрежата на прозореца топка. Това се случва в двора на училището пред очите на всички. Нищо непристойно или неуместно не е станало, категоричен е Ушеров.
В момента се събира подписка в защита на учителя, на който му остават по малко от две години до пенсия. Родители пък разказват, че никога не са се съмнявали в морала на господина, напротив, децата са го уважавани и харесвали много./марица
Снимки от Валентина Биларева

Публикувана на
29 Май 2024 година