Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Най-големите грехове на всяка зодия

Овен
Гняв и нетърпение

Овните винаги са уверени в своето мнение и рядко се съобразяват с чуждото. Въпреки че някои представители на този знак могат да манипулират другите, по-често те изразяват позицията си директно. Ако Овните не са съгласни с вас, най-вероятно въпросът ще завърши с конфликт. Често повишават тон, правят нервни жестове и се опитват да доминират в спора. Освен това са известни със своя гняв, нетърпение и неодобрителни погледи към другите. Наистина е по-добре да не ги ядосвате, защото гневът и яростта им се проявяват под формата на неочаквани изблици. Понякога изглежда, че нищо не предвещава проблеми. Но в следващата секунда телевизорът може да излети през прозореца.
Телец
Скъперничество и упоритост

Телците са много надеждни приятели и практични хора, което ги прави привлекателни за другите. Но само близките им знаят колко упорити и неподатливи могат да бъдат дори за незначителните неща. Типичният отговор на Телците с мнение, различно от вашето, е категорично „не“. Те са известни със своето скъперничество, което прави характера им още по-сложен. Когато говорим за лакомия, нямаме предвид само храната. Телците са нарцистични хора и мислят само за неща, които ще им трябват в дългосрочен план. Нямат мярка буквално в нищо, включително храна, секс, скъпи коли и т.н. Хубаво е, когато има от всичко по много и е евтино! За тях е важно да живеят в изобилие, но платено от друг.
Близнаци
Лъжи и двуличие

Близнаците осъзнават, че имат труден характер, но не се стремят да променят нищо. Те са много доволни от това състояние на нещата. Обграждат се с хора, които са готови да търпят променящите им се настроения и двусмислено им отношение. Най-лошото е, че искрено вярват в лъжите, които измислят. Следователно те могат да бъдат изключително убедителни, когато споделят информация с другите. Имат неприятния навик да изкривяват истината. Това може да се дължи на факта, че техния зодиакален знак съчетава два типа личности наведнъж или защото имат различна визия за дадена ситуация. Основното им правило е: ако искаш да развалиш нещо, излъжи! Но истината винаги излиза наяве.
Рак
Ревност и егоизъм

Раците често са в депресия, но малко хора знаят защо. Те постоянно ревнуват другите - както известни личности, така и техните близки. Затова може да изпаднат в униние и да се самобичуват. Когато това състояние отмине, Раците започват да се опитват да унижат, очернят и клеветят тези, на които завиждат. За тях интимния и любовен живот е много важен. Искрено вярват, че трябва винаги да бъдат приоритет номер едно за човека, когото са избрали за своя половинка. Настояват партньорът им да има всичко необходимо и постоянно да е наблизо. Това им се струва напълно нормално, но не отчитат факта, че се превръщат в егоисти, пренебрегващи нуждите и желанията на любимите хора.
Лъв
Самолюбие и арогантност

Всеизвестно е, че Лъвовете обожават да са център на внимание, това е важно за тях като въздуха. Но прекомерното им самолюбие може да отблъсне другите. Това се дължи на факта, че Лъвовете не приемат критика, често се държат агресивно и не искат да изслушат чуждото мнение, което води до конфликти. Не е изненадващо, че Лъвовете са склонни към гордост. Да, здравият егоизъм не наранява никого. Но представителите на тази зодия често са на ръба на нарцисизма, особено в личните отношения. Те са естествени във всичко и знаят как бързо и лесно да впечатлят околните. Лъвовете са арогантни и мислят само за себе си, затова понякога дори най-близките им хора трудно ги понасят.
Дева
Завист и сарказъм

Девите са известни със своите рационални възгледи и отдаденост на морала, което понякога им пречи да направят крачка встрани. Въпреки че се опитват да се борят със стереотипите, техният перфекционизъм и критично отношение често надделяват над гласа на разума. Непоисканите съвети, забележки и саркастични коментари са това, което близките им трябва да търпят. Девите оправдават завистта си с това, че са „добронамерени“. Но всъщност само подменят понятията. Трябва да се научат да оценяват трезво своите и чуждите дадености. За жалост са много нестабилни при вземането на решения. Самите те не знаят дали искат да станат по-добри от другите и как да го постигнат.
Везни
Агресия и обиди

Везните притежават мъдрост и емпатия, но не винаги умеят сами да си дадат добър съвет. Това може да се превърне в пречка за успеха и да доведе до униние, агресия и злобни забележки. Друга тяхна особеност е, че са много чувствителни към мнението на другите и често реагират прекалено остро на шегите, отправени към тях. Вместо да поддържат непринуден разговор, те могат да приемат шегата като обида и да се опитат да унижат нарушителя при първа възможност. Везните не се интересуват от нищо толкова, колкото от красотата си. Но си струва да им отдадем почит и уважение, тъй като те работят не само върху външния си вид, а и върху вътрешния си свят и обичат да се възхваляват.
Скорпион
Похот и контрол

Ако станете враг на Скорпиона, бъдете готови за неприятности, защото те не познават милост. Ще направят всичко възможно да унижат опонента си. Дори ако човек е важен за тях, те ще ударят всичките му слаби места, а после просто ще се извинят, без да мислят за последствията от думите си. Скорпионите ревностно пазят всичко, което им принадлежи, включително хора и материални ценности. Често това прераства в свръхзакрила и пълен контрол. Сексуалното „искам” винаги е на първо място за тях. Но веднага щом обектът им на желание покаже студенина или игнорира импулсите им, започват отровните ухапвания. Затова на Скорпионите автоматично се определя похотта като грях.
Стрелец
Флиртове и депресии

Стрелците лесно влизат в контакт и имат добър нрав, но често жертват стабилността и сериозните разговори. Трудно им е да говорят за чувствата си и могат да се ядосат, ако другите се опитват да проникнат в психиката им. Това може да доведе до усещане за самота, дори ако имат много приятели. Стрелците често изпаднат в депресия и се чувстват неудобно, въпреки своята общителност. Те са склонни към постоянен флирт. Сексът за тях е забавление, затова им е толкова трудно да поддържат дълготрайни връзки. Въпреки че много обичат своята половинка, очите им непрекъснато „търсят“ потенциален обект за флирт. Повече от всичко друго Стрелците обичат да флиртуват с непознати.
Козирог
Алчност и импулсивност

Настроенията на Козирозите варират от различни крайности: могат да бъдат студени и дистанцирани или прекалено импулсивни. В същото време очакват пълно разбиране и лоялност от другите, но самите те не винаги проявяват същото внимание. За тях е трудно да напуснат стените на офиса, защото постоянно се състезават с някого. Не спират да мислят как да надминат опонентите си и да печелят повече от своите колеги. Дори не харчат парите си, всичко е свързано с победата и възможността да натрият носа на конкуренцията. Козирозите често са алчни за пари, чувства и дори полезни познанства и не обичат да делят с никого. С възрастта порокът им прераства в друг – скъперничеството.
Водолей
Надменно отношение

Повишеното чувство за собствена значимост е характерна черта на много Водолеи. Те виждат себе си като уникални членове на обществото, което може да доведе до трудности в общуването с други хора. Водолеите често имат арогантно отношение, което ги прави почти непоносими и затова социалният им кръг обикновено е много ограничен. Те се смятат за специални от раждането си и се гордеят с иновативната си природа. Често твърдят, че в малките им пръсти има повече мозък, отколкото в главите на някои. Но подобни разсъждения само отблъскват. Такива неща, изречени на глас, ги карат да изглежда странно и често губят приятели. Самозабравянето няма да им донесе нищо добро.
Риби
Фантазьорство и мързел

Рибите, като най-мечтателния знак от зодиака, понякога се увличат толкова много в блянове, че те пречат на реалния им живот. Склонни са да обвиняват другите за проблемите си. Гневът към околните не им позволява да мислят ясно и те могат да кажат много обидни неща. Рибите крият завистта си зад маска на наивност, задавайки въпроси за постиженията на своите конкуренти. Тези манипулации са трудни за разпознаване, което дава предимство на Рибите пред останалите. И тъй като прекарват целия си ден в мечтания, хората просто ги подминават. Движат се през живота много бавно, което ги прави изключително мързеливи и докато другите жънат успехи, Рибите просто лентяйстват.

Публикувана на
29 Май 2024 година