Новина от категория В общината
Архив на публикациите

ШАХФЕСТИВАЛ „ПЪРВИ УИКЕНД” В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Eжемесечният международен шахфестивал „Първи уикенд” с награден фонд 2500 лева ще стартира тази събота от 9:30 часа в Централния клуб на пенсионера на бул. „Васил Априлов” № 100 в Пловдив. Той се провежда от шахклуб „Спартак” (Пловдив).за 18-и пореден месец в Пловдив и за 40-и път в България, като е открит за всички желаещи, независимо от пол, възраст, сила или клубна принадлежност.
Събитието е утвърдено от световната федерация FIDE като единствения български шахтурнир, валиден за стандартен международен рейтинг и за национални български рейтинг и разряди.
„А” турнирът е и етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори (мъже и жени) с рейтинг под 2000, „Б” турнирът е и етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори (мъже и жени) с рейтинг под 1700, а двата турнира заедно са и етап от Училищната национална индивидуална купа „Спартак” в 7 категории – за момчета и момичета на 11 или 10 години, на 9 или 8 години, на 7 или по-малко години, както и общо класиране за деца под 12 години. Всичките 11 първенства са част от официалния Държавен спортен календар на Република България и важат за финансиране на клубовете.
По случай Деня на детето и Деня на Ботев, Кметът на район „Централен” Георги Стаменов е обезпечил лакомства за децата, кетъринг за всички участници и финансови награди, като лично ще открие фестивала в 10:00 часа на първи юни.

Публикувана на
29 Май 2024 година