Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

С този трик ще заспите за секунди

Почти всеки пети човек не спи достатъчно сочи проучване. Според експертите от Mental Health има много причини, поради които да лежите будни през нощта - от пиене на алкохол или кофеин твърде близо до до стрес и тревожни мисли.
Но тъй като лошият сън и безсънието могат да повлияят на вашето физическо и психическо здраве, важно е да се опитате да направите нещо по въпроса. За щастие лекар сподели невероятен трик, който да ви помогне да заспите по-бързо вечер с помощта на акупресура.
Акупресурата е вид масажна терапия, при която се прилага натиск върху определени точки на тялото. Тези техники имат за цел да намалят болката, да премахнат напрежението в мускулите или да увеличат притока на кръв.
Qianlei Li, сертифициран лекар по традиционна китайска медицина и лицензиран акупунктурист, показа точката, която трябва да натиснете. Според здравния експерт можете да направите това и на двете ръце.
Областта, която искате да натиснете, е връзката между палеца и показалеца ви. Qianlei каза да намерите месестата част и да вземете същите пръсти на противоположната ръка и стиснете силно за три до пет минути, докато лежите в леглото.
„Дръжте очите си затворени. Съсредоточете ума си“, добави тя, пише glasnews.bg.
„О, проработи“, каза потребител на TikTok. Друг добави: "Веднага щом го натиснах, започнах да се прозявам. Каква фантастична идея." А трети каза: „Направих това и започнах да хъркам след три минути. Ти си невероятна. Благодаря.“
Според експерта по съня Сами Марго има и други точки на натиск, които могат да помогнат за съня. Пишейки за Dreams, една от точките, които тя препоръчва, е вътрешната страна на китката, близо до мястото, където бихте измерили пулса.
Сами каза: „Тази точка на натиск за сън е наистина лесна за включване в рутината ви за лягане. Ще я откриете във вдлъбнатината между двете сухожилия на китката си. Масажирайте тази точка на натиск с кръгови движения за няколко минути преди сън.

Публикувана на
04 Юни 2024 година