Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Какво ни носи планетата на щастието

Преди дни планетата на голямото щастие и разширението Юпитер премина във въздушния знак Близнаци за първи път от 12 години. Тя ще остане там чак до 9 юни 2025 г., което ще засегне представителите на всички астрологични знаци.
Всъщност всеки от нас може да разбере как новият юпитериански цикъл ще го засегне, като върне житейската лента назад и види какви събития и теми е продуцирал в живота му между юни 2000 и юли 2001, от юни 2012 до юни 2013. Тогава петата планета от Слънчевата система за последно е гостувала в този въздушен знак и съответно е активирала същите сектори от нашия личен хороскоп.
През следващата юпитерианска година мнозина ще получат и безценни житейски уроци. „Юпитер също е учител, но за разлика от строгия Сатурн, използва по-различен и подкрепящ подход, изпълва с вяра и вдъхва оптимизъм да се изследват и откриват нови хоризонти. По време на транзита на Юпитер през Близнаци се поставя по-силен акцент на разумните решения. Отварят се възможности за растеж и успех чрез интелектуални, вербални и писмени занятия и подходи.
Ето и най-общите тенденции за 12-те астрознака (и асцендента) според т.нар. въздушен Юпитер.
Овенът сменя професията
Ако доскоро не сте били социално животно, това ще се промени. Мнозина от вас ще се окажат в центъра на вниманието, като очаквайте доста хора да се обръщат към вас за съвет или помощ. Ще вдъхвате увереност у околните на знаещ и изобретателен човек. Едни от знака ще се радват на пораснали контакти, а други на усъвършенстване в посока тренинги и обучения, които до една година може да доведат и до кардинална преквалификация в нова професия.
Мнозина от Овните ще имат полза от общуването с братя и сестри в посока нови хоризонти и възможности. Обърнете внимание на разширението на ума, осъзнаването на неработещи стари модели. Бъдете обаче реалисти с дългосрочните планове.
Приходи радват Телеца
Представителите на този земен знак да очакват новини и промени в сферата на финансите и притежанията в посока оптимизация и разширение. Увеличаване на приходите ще има, както и на големи покупки. Може би е дошло време и за преразглеждане на начина, по който боравите с парите, и ако имате повече от една банкова карта, да окрупните всичко. За други от знака транзитът на Юпитер ще подтикне да помислят за създаването на една сметка - спасителен пояс за черни дни, която да е тяхната застраховка за бъдещето.
Иначе като цяло звездите са подредени добре за вас, пазете се все пак от прекалено разточителство и рискови инвестиции, особено през юли и август.
Близнаците качват нивото
Близнаците ще се носят на крилете на оптимизма и положителното мислене, което ще им помогне да привлекат към себе си шансове и ресурси, да се вдигнат над кавгите на едно ново житейско стъпало. Едни от знака ще добият по-голяма яснота за своите цели и желания чрез разговори или обучителни курсове. Други ще решат да доразвият свои таланти. На трети действителността ще ви наложи да опознаете себе си, да видите, че не всеки, който ви се усмихва, ви е приятел и ви желае доброто. През периода ще имате възможност да се освободите от някои илюзии и хора, но и да срещнете добри и лоялни партньори, интимни и бизнес партньори. Бъдете спокойни за бъдещето си, нови и щастливи шансове ви чакат зад ъгъла.
Ракът бори страхове
През този период ще имате възможност да забавите темпото и да вдигнете своята духовна еволюция. Ще опознавате света и себе си чрез мъдри приятели, духовни учители. На някои от знака ще се отворят врати за старт на курсове в алтернативна медицина или друга, считана за по-духовна област. Пътешествия до свети места у нас или в чужбина ще ви се отразят благотворно. Други от знака ще имат вземане-даване със здравни институции по повод свои болежки или грижа за близки хора.
Месеците са удачни още да погледнете в очите някои страхове и ограничения, които ви пречат да бъдете успешни и щастливи. Благотворителни инициативи, помощ, съвет към нуждаещ се ще ви се върнат в бъдещето десетократно. Пазете по-добре тайните, своите и на околните.
Лъвът гони нова цел
Ако търсите добре платена работа или ново поприще, но сте позанемарили онлайн активностите си, ще трябва да преосмислите стратегията си. Поизтупайте прахта от своите профили в социални мрежи и професионални групи за фрийланс и бъдете по-активни. Късметът при вас идва през всякакъв вид общуване в мрежата, при събиране с по-големи групи хора. Дори невинен разговор може големи врати и пътища да ви отвори, които да ви отведат до материални и духовни богатства. Периодът е добър за целеполагане за следващите 2-3 години, за намиране на спонсори на проекти, среща с бизнес партньори. В личен план някои от знака ще имат шанс за създаване на потомство, а други за хармонизиране на влошени отношения с децата.
Труден успех за Девата
Щастливият и важен транзит на Юпитер в знака Близнаци е чудесно време да изстреляте своята кариера в нова по-висока орбита. В най-добрия случай ще можете да смажете зъбците в службата, в случай че напоследък нещата там скърцат неприятно за вас. Възможно е да получите повишение и похвали от шефа си. Други от представителите на този меркуриански знак ще се превърнете в лидери и пример за подражание. Тук бонусите могат да се материализират под формата на по-чести срещи и командировки, в това число и задгранични, но чрез реорганизации и поемане на повече отговорности. Все пак пълна победа или постигане на цел ще дойде с много труд и анализи заради някои напрегнати аспекти. Идните месеци са добри за изглаждане отношенията с родителите.
Везните гледат към чужбина
За вас периодът е удачен за събуждане на приключенския дух и предприемане на пътешествия, духовни и физически до близки и далечни кътчета. При едни от знака се задават ползотворни контакти с чужбина. Други ще решат, че е дошло време да заживеят зад граница. Трети ще срещнат интересни хора, ще завържат ползотворни приятелства, които ще променят живота им към по-добро. Друга астротенденция дава щедри възможности за завършване на висше образование, придвижване на докторантура, направа на научно откритие, разширяване на интелектуалните хоризонти.
Скорпионът получава пари
Добрият късмет ще следва мнозина от вашия знак през новата юпитерианска година. Ако случайно получите неочаквани приходи през периода от застраховки, наследства, имоти, потърсете съвет от близък приятел или финансов експерт, преди да решите да ги инвестирате/похарчите с лека ръка. Други от знака ще имат възможност да вдигнат приходите по линия на своя бизнес/брачен партньор. Идните месеци са благоприятни още за теглене на кредити, рефинансиране, разсрочване, предоговаряне. Задават се трансформиращи преживявания, прекрачвате отвъд личните и обществените табута. Смело напред!
Стрелецът вдига сватба
През идните месеци генерално темата, която ще се активира в живота ви, ще е свързана с партньорствата - създаване на нови съюзи, изглаждане на отношения. Но и успех чрез партньорства, откриване на подходящите бизнес съдружници. Въобще всякакви видове връзки – брачни, бизнес, любовни, ще бъдат актуални. Ето защо някои от знака ще срещнат точния човек, или ще вземат да решат, че е дошло време да официализират любовта си с Менделсон. Други ще стигнат до идеята за раздяла след претегляне на всички плюсове и минуси от съвместно съжителство дотук. Трети обаче ще могат да изгладят отношенията с потискане на егото и компромиси. Каквото и да решите, уверете се, че не действате под напора на емоциите или прибързано, тъй като близнашката енергия нерядко ни подтиква да гледаме по-повърхностно на нещата и в немного далечна перспектива. Онази, водещи съдебни дела, както и заетите в консултантски дейности, ще имат шанс за сполука през идната година.
Козирогът влиза във форма
Козирозите ще имат доста работа през периода или предложения за такава, шансове за издигане. Искащите да сменят работното си място да се огледат и да кандидатстват, Фортуна може и да им се усмихне. Други от този земен знак ще имат възможност да повишат своята ефективност, било чрез въвеждане на нови методи, било чрез обучителни курсове, било чрез наемане на подходящите хора, ако самите те са в социалната роля на фирмаджии/шефове.
В здравословен план страдащите от хронични болежки могат случайно да научат за точни методи от медиите, от които да получат изцеление или поне значително облекчение. През периода ще имате възможност да влезете във форма със спорт и диета.
Водолеят печели с късмет
Обичате да планирате, но животът често прави сметките вместо вас и само ви съобщава резултата. Затова сега Вселената ви дава шанс да се позабавлявате и да разпускате с почивки, пътешествия, посещения на културни мероприятия. Идната година възможностите ви за практикуване на спорт, хобита рязко ще нараснат. Други от знака ще имате възможност да вземете точни решения за своите деца, за тяхното образование/бъдещо развитие. Трети ще станат родители. Ако имате скрити творчески таланти, може идните месеци да ги събудите, реализирате. Обичащите игрите на късмета ще имат добри шансове за сполука, но все пак рискувайте умерено. Обвързаните да внимават с любовните афери, които ще изобилстват.
Рибите уреждат имот
Домът, времето, прекарано със семейството, срещи с рода, уреждане на недвижими имоти – това са темите, които Юпитер в Близнаци ще активира при голяма част от представителите на този интуитивен знак. Мнозина от вас ще реализират идеите си вкъщи, като да ремонтират нещо, да подобрят енергийната ефективност чрез изолация, нова технология. За целта е добре да потърсите най-изгодната оферта, а не да се хвърляте с парите напред. При други от знака са възможни създаване или покупка на нов дом, в това число и в чужбина, стартиране на семеен бизнес, покупка на земя, подобряване на отношенията с родители. Като цяло времето няма да е лесно за вас, но възможности няма да липсват. Не ги пропускайте от мързел или от инертност.

Публикувана на
11 Юни 2024 година