Новина от категория В общината
Архив на публикациите

За какво гласуваха на днешната сесия на Общинския съвет

Пловдивският Общински съвет прие предложението на общинската администрация да се завиши броя на децата в първите групи на детските градини до 28, тъй като в някои от тях има още чакащи деца да бъдат приети.
От мотивите става ясно, че при класирането на 14 май за 2197 места, обявени за детските градини, са кандидатствали 2522 деца. От тях са класирани 2033, а 489, родени през 2021 година, са останали извън класирането.
Затова от администрацията предлагат да се завиши броят на децата в групите от 25 на 28. От общината са изчислили, че среднодневно в групите има по 17-18 деца и броят им никога не стига до максимума. В предишни години също са гласувани подобни предложения, като се е стигало до завишаване на броя на децата в групите до 30
В началото на днешното заседание музикантът Никола Илиев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив“. Единодушно, с 38 гласа "за", съветниците решиха отличието да получи и скулпторът Цвятко Сиромашки.
Беше прието също да бъде изграден паметник на покойния футболист Динко Дерменджиев – Чико на ъгъла на бул. „Източен“ и ул. „Богомил“, точно до обновения стадион „Христо Ботев“. Инициативата е на фондация „Жълто и Черно“.

Публикувана на
11 Юни 2024 година