Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Готвят ли покушение срещу депутата Манол Пейков и зам.-кмета по транспорта адв. Савина Петкова!?

Таен граждански комитет готви покушение над мастития стар-нов депутат Манол Пейков и видния експерт по градския транспорт зам.-кмета на Пловдив адвокат Савина Петкова. Такава непотвърдена информация получи по свои канали репортер на „Пловдимедия“. „Тези двамата нека усетят на живо на какъв ежедневен геноцид са подложени пловдивчани, ползващи автобусите без климатици в градския транспорт.“, заканвали се атентаторите.


Динко ПЕТКОВ

Разбира се, нямаме представа кои влизат в този таен граждански комитет, нито имаме координатите му, за да предпазим попадем сигнал където трябва и да предпазим от предстоящите мъки г-н Пейков и г-жа Петкова.
Повече не се трае. Хората ще започнат да припадат в градските душегубки. Очаква се дори, ако така продължава през цялото лято, да има случаи и с летален край, имали намерение организаторите на покушението да обявят на нарочна конференция. Тя щяла да се състои в някой от безклиматичните автобуси, разкриха източниците ни на това, което предстои да се случи.
Уточнени били и местата, където двамата ще бъдат похитени. Манол Пейков щял да бъде отвлечен от кварталната баничарница, в която, говорят в махалата, имал навик сутрин да си хапва неговите си 5 банички със сирене, три козуначени кофлички, четири понички и няколко айряна. Щели да прояват разбиране и да го отмъкнат чак след като си консумира поръчаното.
Адв. Савина Петкова пък щели да я отмъкнат от автобусната спирка, на която всяка сутрин чинно чакала градския автобус, за да отиде на работа в общината. На нея обаче щели да й отнемат портативния климатик, който държала в чантата си и тайно включвала на батерии, качвайки се в автобуса.
Идеята на атентаторите била двамата да бъдат държани принудително в някой от градските автобуси без климатици. Похитителите нарочно щели да бъдат с тапи на ушите, за да не слушат стенанията и воплите им. Все още не била уточнена автобусната линия, където ще бъдат качени. Може и да е „четворката“, или пък „27“, подходяща за целта била и „деветката“.
За двамата няма да бъде искан откуп от тайния граждански комитет. Зам.-кметът по транспорта ще бъде пуснат, едва когато подпише декларация, че ако до ден-два във всички автобуси не бъдат пуснати климатици, тя демонстративно ще си хвърли оставката.
Манол Пейков пък може да се надява на снизхождение и след няколко спирки да бъде освободен, само ако изпълни единственото условие към него на похитителите. „Абе, Мъж на годината си, прояви малко състрадание поне към дамите в този град. Сутрин се събуждат клетите целите подгизнали от мокрите сънища, които сънуват заради теб. Спри да събираш онлан пари за генератори за Украйна и да си купуваш къща край Вардаро за личната ти фондация с чужди пари. Пускаме те при условие, че започнеш онлайн кампания за събиране на пари за закупуване на климатици. Не обаче да ги носош на украинците, а да бъдат за автобусите на градския транспорт в Пловдив.“, щяло да бъде обръщението на тайния граждански комитет към него. И обещание за личен бонус. Нарочен градски автобус, обзаведен с климатик, купен от Манол Пейков, щял тържествено да го взима от дома му и да го кара пред портите на парламента.

Публикувана на
13 Юни 2024 година