Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов отказа да е премиер, пак три дами ще сглобят новото правителство

Победителят на изборите 2 в 1 от 9 юни ГЕРБ-СДС дава първа пресконференция след вота. "Обръщам се към всички лидери на партии - ултиматвиното говорене, биенето в гърдите, сърдитите, дезертиралите - не е време, защото виждате - светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света, не намерят противодействие, дипломация и успокоят света. Сега времето е за мъдри мъже и жени", заяви Бойко Борисов.
„Много са ми интересни колегите от по-малките партии, които първо казват, че няма да подкрепят правителство, но трябва да има такова. Те са паднали, но щели да поведат революция.“, каза той.
„Всички казват, че не може да се направи правителство, но и не може да се ходи на избори. Затова се обръщам към всички лидери на партии - не е време за биене в гърдите, дезертиралите, сърдитите! Сега е време за мъдри мъже и жени.“. коментира лидерът на ГЕРБ.
„Ще излъча преговорен екип с Теменужка Петков, Рая Назарян и Деница Сачева, като всички партии ще бъдат поканени на срещи. Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори. Да надмогнем егото си и да намерим най-добрите експерти, призова той. Експеримент с втория няма да има, кабинет може да има само с първия мандат на победителя! Другият изход е септември на нови избори. Сега е време за държавници.“, заяви Победителят.

Публикувана на
13 Юни 2024 година