Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Етиен Леви ще аут от „Капките“ стане ли депутат

Не смея да казвам нищо, защото все още резултатите от парламентарния вот 2024 г. се броят." Това каза вчера певецът Етиен Леви специално за "България Днес" в отговор на въпрос дали ще стане депутат в 50-ото Народно събрание.
"Едно обаче искам да кажа, че слоганът: "Купуването и продаването на гласове е престъпление!" трябва да звучи "Купуването и продаването на гласове са престъпления!", но явно в нашата страна те не са, защото все още няма осъден за тези деяния, а те се случват на всички демократични избори в България", категоричен е музикалният педагог.
По негови думи партия "Величие", чийто член е той, все още не е провела своето общо събрание, защото очаква последните резултати от преброяването на гласовете.
"Затова нищо не мога да ви кажа относно въпроса ви дали ще стана депутат. Аз съм изключително лоялен и дисциплиниран човек и няма да си позволя да говоря, преди да съм наясно с фактите", обяснява Леви и допълва: "Важното е, че тази формация, за която всички говореха, че е някаква селска партия, защото нямаше пари да си плати и не е имала нито едно участие в националните медии, влезе в парламента с вота на хората".
По думи на музиканта партията успяла да събере симпатизанти единствено и само благодарение на живите срещи с българите по места в цялата страна.
Ако влезе в парламента, музикантът едва ли ще участва в музикалното риалити. Магърдич Халваджиян, който продуцира шоуто, е категоричен, че: "Законът за съжаление не позволява участие на политици в телевизионни формати. На този етап обаче никой не знае дали Етиен ще стане депутат".
Екипът на продуцента засега не работи върху ново издание на "Капките", но до момента не е изпускан сезон на най-гледания и успешен музикален формат и най-вероятно ще има такъв догодина.
"Етиен Леви е незаменим както за "Капките", така и за група "Трик", отсече с категоричност певицата Руми Георгиева, с която Леви възроди "Трик".
По нейни думи "Капките" със сигурност ще загубят най-добрия си музикален педагог, ако Етиен Леви влезе в парламента, но: "Дано Етиен успее да бъде толкова успешен в парламента, колкото е в музикалния бранш, и се надявам да е избрал точния самолет, с който да полети в политиката".

Публикувана на
14 Юни 2024 година