Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Президентът отлюспил Копринков, пратил го да си ходи в с. Труд

След оплакването на група влиятелни предприемачи на президента Румен Радев осекретаря му по вътрешна политика Николай Копринков, столът му окончателно се е разклатил. Така и не става ясно какво точно е поискал от тях екскметът на с. Труд. Запознати намекват, че не е изключено напрежението да е породено от имотни сделки.
В крайна сметка, за да не избухне публичен скандал, президентът е предпочел деликатно да го отпрати към родния му край. Засега името и снимката на Копринков продължават да стоят на официалната страница на Президентството, но според запознати той вече е безгласна буква на „Дондуков“ 2. Поне от 2 месеца не се е вясвал на предишното си работно място, а запознати разкриват, че е окончателно разжалван.
В родното си село Николай Копринков няма да стои със скръстени ръце. Семейството му има хотел, естествено декориран в патриотичен възрожденски стил. Официално за него се грижи сестра му Мария Грънчарова. Комплексът е наречен „Дияна“, на името госпожа Копринкова – майката на двамата.
Още при първия мандат на Радев медиите обширно писаха репортажи за това място, като не пропускаха да подчертаят, че тук се отбивал да хапне Румен Радев, по времето когато се подвизавал като шеф на близката авиобаза.
Бъдещият му. секретар тогава бил само селски кмет, но винаги настанявал летеца в уютно сепаре и присядал при него да бистрят политиката. Така се родила дружбата им, прераснала по-късно в професионално сътрудничество.
Сега разжалваният президентски секретар се готвел да вдигне и втори туристически комплекс, още повече че селото е близо до Пловдив и потокът от гости е гарантиран. Дали и този хотел ще е в стила на някогашните български къщи, предстои да видим.
Според запознати не е изключено да бъде и с друг облик, още повече че сестрата на Копринков много харесвала Дубай. Не са поискали и не са направили някой „Бурж Халифа“ в село Труд, казват те, подчертавайки, че семейството има достатъчно пари, за да си го позволи.
Пръв Бойко Борисов намекна публично, че има нещо гнило около секретаря по вътрешна политика, като използва многозначителната фраза „пътя на копринката“. На всички стана ясно, че намеква за контрабандни канали.
Уикенд, crimesbg.com

Публикувана на
15 Юни 2024 година