Архив на публикациите

160 борци от 30 клуба на държавния личен-отборен шампионат в Пловдив

160 състезатели от 30 клуба участваха на държавен-личен шампионат по борба за мъже и жени в Пловдив. Схватките се проведоха в зала "Колодрума" при свободен вход за зрителите.

На тепиха излязоха и много от националите ни - Стоян Кубатов (77 кг), пети на световното през 2023-а, Петър Горняшки (72) и Димитър Георгиев, станали пети на европейското до 23 г. преди три седмици, Иво Илиев (72кг), трети на европейското до 23 г. през миналия сезон, Дейвид Димитров (82), носител на златния пояс от 2021-а, Росиан Дермански (82), трети на световното до 23 г. , Йоан Димитров (97), европейски вицешампион до 23 г.
В надпреварата при мъжете се включи и Гриша Назарян, син на олимпийския шампион Армен Назарян, който по-рано тази година стана шампион при юношите. Сили премериха и призьорите от международни турнири при юношите Димитър Рачев и Мартин Шишеков.
Спонсор на престижното състезание е "Голденбург организейшън". Медицинското обслужване се осигуряваше от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал фон Голденбург“.
"Голденбург организейшън“ е традиционен спонсор на спортни и благотворителни инициативи - турнири по тенис за юноши и девойки, състезания за хора с увреждания, по спортни танци, осигуряване на храна за нуждаещи се, безплатни медицински прегледи в страната, множество изложби, подкрепа за образованието, музикални и научни форуми и др.

Публикувана на
15 Юни 2024 година