Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Снимките с телефонните номера на градските превозвачи да ги разлепят по спирките, тях да пращат на майната им бесните пловдивчани

Случка в пловдивски съд се разказва се като виц, макар и да звучи много правдоподобно. Съдията предлага на подсъдим: „Изберете каква да е присъдата ви. Една година в затвора. Или цял ден да бъдете принуден да се возите в автобус на градския транспорт, в който няма климатик!“. Отговорът бил мигновен: „Ти баща, ти майка, милост г-н съдия, има две малки дечица, кой ще ги гледа, ако ме пратите в някой от градсктите автобуси!“.

Динко ПЕТКОВ

Може също да е виц, въпреки че е правдоподобно тези дни за Пловдив. Пенсионер хваща тежка пневмония. Запитан от лекаря къде толкова е настинал, клетникът обяснил: „Взех от Тримона автобус 27. Вътре беше бетер фурна. Всички пътници не бяха на себеси. С последни силици успяваха да слязат на спирката си. И аз като тях едва можах да се смъкна на Камела. Че като ме хвана отвън един кучешки студ, беше вероятно 32 градуса, поне с 10-15 по-ниско отколкото в автобуса. Вкочанясах.“.
Да не си на мястото на кмета Костадин Димитров. Телефонът му звъни постоянно, ама все гневно, възмутено, ядосано, протестно, почти пустостващо. Отсреща пловдивчани, почти премрели, го приканват да се качи на някой от автобусите на градския транспорт, за да разбера какъв геноцид в момента се извършва над гражданите. „Гласувахме за теб с надежда, че е добре за Пловдив, а не за да се чувстваме като взели-дали!“, негодуват те.
Градочалникът признава, че е бесен: „Положението с градски транспорт е трагично. На ръба сме да прекратим договора с превозвачите Получих повече от 50 сигнала за неработещи климатици в автобусите на масовия градски транспорт в Пловдив само за ден и то само в четвъртък.“.
Обяви,че били проверени за един ден над 200 автобуси дали им работят климатиците. Превозвачите опитали да хитруват. Много от колите изведнъж се оказали, че имат нужда от спешен ремонт. И били вкарани в гаражите. На едни им се била отвила някаква гайка. На друг му била разхлабена бурма. Трети имал проблеми хем с гайката, хем с бурмата.
В електронния информационен всекидневник „Пловдивмедия“ не сме специалисти в транспорта, каквато е адвокат Савина Петкова, която като най-транспортно компетентна е в момента зам.-кмет на общината с ресор транспорт. Назначението й на този пост беше последвано от оптимистични коментари: „Е, вече общинският транспорт ще цъфне и върже!“. Колкото и транпортно да сме невежи, започваме да подизираме, че тези, от които зависи състоянието на обшествения транспорт , подмолно САБОТИРАТ градоначалника Костадин Димитров. Целта им, вероятно, е да го изкарат пред пловдивчани като безпомощен да реши проблема с транспортния геноцид. Те следва да не са сами, някой стои зад тях в тези опити за дискредитиране на кмета. Иначе едва ли шяха така да наглеят – от едното им ухо влизат и моментално от другото излизат заканите на Костадин Димитров, че ще им прекрати договорите.
В момента върви подмолна война срещу Костадин Димитров. Хората, ползващи градския транспорт, са настръхнали. Попръжните им обаче директно се насочени към градската управа. Не е ли редно най-после снимките на градските превозвачи да бъдат разлепени по спирките. И имената им и с телефонните им номера. Те да отнасят пращането на майната им от страдащите и бесни пловдивчани

Публикувана на
15 Юни 2024 година