Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Капризите на звездите

Звездите понякога имат специални изисквания за гостуванията си у нас, но по този начин са предразполагани да дадат всичко от себе си на концерт или снимки – или поне така се предполага.
Легендарният китарист на „Дийп пърпъл“ и „Рейнбоу“ Ричи Блекмор, който няколко пъти идва у нас, през 2007 г. пристига с групата, която прави с жена си Кендис Найт. Двамата поставят дълъг списък с условия. Сред тях са интериорът на хотелския апартамент да бъде решен в черно, прозорците да са затъмнени със специално черно фолио. Налага се цялостна декорация в мрачни готически тонове, които изискват двете звезди. Има искане и апартаментът да не е на 13-ия етаж, а в асансьора фаталният номер да бъде заличен.
На вечеря Ричи Блекмор брои всякакви неща и много внимава в стаята да няма 13 човека, приборите също да не образуват фаталното число или кратно на него, както и салфетките. Имал си специален ритуал с кой крак да пристъпва при влизане в ресторанта, както и броял стъпките, които прави, да не са кратни на 13, разказаха пред „Телеграф“ запознати, занимавали се да удовлетворят желанията на звездите.
Разминаване
Стивън Сегал по принцип не поставял изисквания за гостуванията си у нас и по света, но точно в София се случва да формулира единственото и най-категорично настояване към тези, които го канят за снимки на филми или за изпълнение на песни. Звездата от „Под обсада“ в миналото е имал спречкване с Жан-Клод ван Дам и оттогава двамата не се разбират, но то не става достояние на пресата. Така, при идването си за пореден път в столицата, щастливият Стивън Сегал слиза от лимузината пред хотела и заговаря пиколото, а последният му казва, че преди няколко часа при тях се е настанил и Ван Дам. Следва светкавичен смъртоносен поглед от Сегал, който, без да мисли много-много, веднага се обръща и направо връхлита в лимузината, казвайки на шофьора да кара към летището. От въпросния централен столичен хотел разказаха пред „Телеграф“, че всички били в потрес и се чудели какво са объркали, та да накарат иначе спокойната и доста дружелюбна звезда, която и преди е отсядала при тях, да изчезне с такава бясна скорост. Скоростно говорили с хора, навътре в киното, и от тях разбрали, че Стивън Сегал имал дълбоки и непреодолими различия, стигащи до желание за як бой с Ван Дам. А при следващите си гостувания американският актьор поставял едно задължително условие - белгиецът да не е в този град и най-добре да не е в тази държава, където отива Сегал. Ван Дам от своя страна не повдигнал подобни изисквания, настоявал само да бъде на спокойно място (което явно изключва също наличието на Стивън Сегал), за да може да се подготвя за снимките на екшъните си.
Рапър
Не всички изисквания на звездите стават ясни, но едни от най-забавните били покрай гостуването на рапъра DMX. Налагало се рапърът няколко пъти да отлага гостуването си у нас, накрая дошъл по Коледа и изнесъл концерт след Нова година. Но държал за подготовката си на две неща – специален много скъп коняк и марка желирани бонбони. Сладостите били намерени, но търсенето на коняка доста затруднило организаторите на концерта. Ходили в магазини на големите градове у нас и все не можели да намерят точно този вид, който искал DMX. Накрая решили да отскочат до Атина, където в един магазин намерили въпросния коняк. А DMX, който преди няколко години издъхна изненадващо, се оказал много свестен тип и весел човек. Пийнал само една малка чашка от коняка, другото дал на своите хора. Взел солидна сума пари в себе си и започнал да ги раздава пред ЦУМ на бежанци и бедни хора. Преди това посетил храма „Александър Невски“ и там запалил свещи, като се помолил искрено за здравето си, но и за спасение душата на баба му – единствения човек, който го обичал искрено, както обяснил на организаторите. Дал като дарение 10% от хонорара си на църква. Направил дарение и на сиропиталище.телеграф

Публикувана на
17 Юни 2024 година