Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Довършването на Колежа се закучи

Строителят на стадион „Христо Ботев“ отказва да подпише анекс по настоящия договор и поиска община Пловдив да обяви нова обществена поръчка за довършването на съоръжението.
Мотивът на управителя на фирмата Илиян Филипов е, че цените за извършване на строителни монтажните работи са неактуални и са с 60% под сегашната себестойност.
За осигурените допълнителни средства в размер на 33 583 400 лв. от Републиканският бюджет Община Пловдив е сключила споразумение с МРРБ на 23.03.2024 г. в което ясно са разписани правилата за тяхното разходване. Същественото е, че средствата трябва да бъдат разходвани до 31.12.2026 г. и се предоставят само и единствено за изпълнение на строително-монтажни дейности, като недопустими за финансиране са доставки на обзавеждане и оборудване, и разходи за изменение цената на договора при инфлация. Това условие задължава възложителя да осигури тези средства със собствен ресурс, който по наши данни не е предвиден в приетия бюджет на Община Пловдив за 2024 г се казва в официалната позиция на изпълнителя.
В момента се довършва покриването на стадиона, каза Илиян филипов. Той е категоричен, че с това работата му на обекта ще приключи, защото инаме трябва да вади пари от джоба си и да работи на загуба.

Публикувана на
18 Юни 2024 година