Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Тапи след затварянето на Бетонния мост

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов.

Огромни автомобилни тапи се образуваха в първия работен ден от седмицата на бул. „Никола Вапцаров“. Особено тежка беше ситуацията на Коматевския възел.
По улиците „Даме Груев“ и „Кукуш“, по които се отбива трафикът, движението не беше много натоварено. Проблем обаче е, че хората не знаят откъде минават автобусите на градския транспорт и все още чакат на спирката преди Бетония мост, през който в момента рейсовете не минават.
Оказва се, че за автобусите е направена временна спирка срещу Събота пазара и те преминават през надлез „Родопи“. Според директора на ОП "ОКТ" Георги Стоилов, предстои да се качи информация в табличен вид за промените в градския транспорт заради Бетонния мост на официалния сайт на общината.
Самият надлез не беше особено натоварен, но традиционно задръстванията бяха на кръстовищата с булевардите „Източен“, „Санкт Петербург“ и „Менделеев“ (кръстовището на ВСИ), както и на „Найчо Цанов“ с „Христо Ботев“ и „Цар Трети“. Обединител“, откъдето се влива и трафикът от район „Тракия“ и Асеновград.
Бетонният мост ще бъде затворен поне шест месеца, а тежките машини там вече изриват асфалта.
След 17 ч. днес пускат и влаковете по жп линията между Централна гара и гара Филипово, съобщиха от НКЖИ. Това ще доведе до нови тапи по прелезите на бул. „Копривщица“. бнр

Публикувана на
18 Юни 2024 година