Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов се ядоса

Бойко Борисов даде извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, на която информира медиите как вървят преговорите за съсавяне на правителство. Присъстваха още Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.
"За съжаление, не получаваме това, което ние наричаме "споделена отговорност. Група партии, които се чудят как да си спасят затихващите функции, искат на гърба на държавата и на ГЕРБ да се упражняват, не искайки да разберат какво искат българите. Българите искат една широка коалиционна формула, за да се стабилизира държавата. В същото време най-стабилното, което би било и което ние наричаме евроатлантическо мнозинство, е между първите три партии, както беше досега. Днес разбираме, че уплашени, отчаяни от резултатите си, много колеги искат да има управление и ГЕРБ да понесе цялата отговорност, хаос последните 3 години на редовни кабинети и служебни правителства. Ако държавата беше в добро състояние, щяха да се избият кой да управлява", заяви лидерът на ГЕРБ.
"Колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират, че една година с един министър крепихме тази сглобка. Независимо, че самите те виждат, че в Европа нашите семейства са заедно. Нищо от това не се зачита! От някаква гора казват, че ще има реванш. Реваншът беше сега, сега вие трябва да се реванширате, ако искате, разбира се. Ние няма по никакъв начин да ви доставим удоволствието и да ви дадем възможност да действате на наш гръб Няма да ви забравя билбордовете, няма да ги накарам да оживеят тези билбордове. Няма! Съжалявам, колегите от ДПС се държаха отговорност, но ние от първия ден сме казали, че само с ДПС и някакви подкрепи - това е нестабилно, това не е за дълъг период от време... Ще изкарат ваканцията, ще отидат да се поокъпят и септември ще дойдат и ще ни намират кусур за това, че оправяме техния хаос", ядоса се той.
"Благодаря на колегите, които участваха на преговорите. Напомням, че няма да съм аз премиер. Истинският реванш на ГЕРБ е, когато аз съм премиер. Да ни се дават 100 дни и после всички да се дръпнат - това го гледахме от ИТН, когато напусна четворната коалиция, гледахме го и от другите. Не мисля, че има смисъл да си го причиним", подчерта той. "Договорки извън преговорния екип не правим. И не се договаряме. Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и най-спокойно ще чакаме гласуване. От гласуването ще стане ясно дали изобщо ще продължим да преговаряме.“, заяви Бойко Борисов.

Публикувана на
18 Юни 2024 година