Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Цял месец ще е ад

Цял месец, всеки ден ще ни връхлитат магнитни бури, предупреждава Центърът за прогнозиране на космическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ. Центърът предупреждава, че прогнозата е динамична и търпи промени в различните дни.
В сряда, 19 юни, се предвиждат мощни изригвания на Слънцето, което означава, че ни връхлита мощна магнитна буря с жълто ниво на опасност. Очаква се силните бурите да ни заливат до 23 юни. След това с различна активност те ще продължат до 13 юли.
След тази датата всеки ден ще има различна по сила магнитна буря.
Бурите продължават от няколко часа до няколко дни и тяхната интензивност, според метеоролозите, влияе пряко на нашето благосъстояние и настроение.
Според Meteoagent обаче силата на магнитната буря за 18 юни е в червената зона, след което в следващите дни ще са по-ниски стойностите.
Ефектите от магнитната активност се свързват също със значително повишена честота на тревожност, депресия, биполярно разстройство.
Сред другите негативни ефекти от магнитните бури върху здравето ни са сърцебиене и чувство за общо неразположение, пише Телеграф.
Хората със сърдечно-съдови заболявания, мигрени и различни хронични болестни състояния усещат по-силно влиянието на тези явления.
За намаляване признаците на неразположеност у по-чувствителните хора, специалистите съветват да се следват следните прости правила:
-да се избягват тежък умствен и физически труд;
-да се избягва употребата на алкохол;
-да се практикуват дихателни упражнения;
-по възможност да се избягва дълго стоене на открито под слънчевите лъчи;
-да се пие много вода и да се предпочитат разтоварващи занимания.днавзлант

Публикувана на
19 Юни 2024 година