Новина от категория България
Архив на публикациите

Ще се спазарят, от ИТН си вдигат цената

50-тото Народно събрание ще има достатъчно дълъг живот, не очаквам да отидем бързо на предсрочни избори. Дни на наред ще има уговорки, търговии, ИТН ще продадат скъпо своето участие в правителството. Всичко в нашата политика е търговия. С търговия се влиза в НС. Първият избор за председател на парламента не мина, защото трябва да се даде време всички да си кажат колко искат, какви обществени поръчки ще правят... Нямаме политика, а хора, които с политика правят пари. Това заяви пред Lupa.bg политологът проф. Мария Пиргова.
- Проф. Пиргова, колко дълго ще имаме парламент?
- Парламентът ще има дълъг живот, правителството също, но уговорките ще бъдат продължителни. Преди избора на председател на НС трябва повече неща да сепреразпределят предварително – обществени поръчки, парите от Европа, 12-те милиарда, които чакаме...До края на годината не очаквам нови избори, даже и след това.
- Тогава Рая Назарян ще бъде председател на НС, нали?
- Разбира се. Да очакваме и Росен Желязков да стане министър-председател. ИТН ще подкрепи новия кабинет, ще видим какви министри ще даде и за какви пари. Всичко ще се уговори. Това не са хора, избрани от гражданите да работят за тях, а котерии, хора, които имат някаква зависимост, които имат намерение да участват в преразпределянето на пари. България както се казва кучета я яли, затова хората ще продължат по същия начин – всеки да се спасява сам. Ще се създават страхове от войната в Украйна, в Израел, новите управляващи ще влязат в ролята на спасители на България, ще ни спасяват непрекъснато от нещо, докато преразпределят пари.
- Какво да очакваме от новата партия „Величие”?
- „Величие” е секта, а не партия. Правят си сбирки по начина, по който се правят по цял свят, в Холивуд... Ще спекулират с национална политика, с национални идеи. Очаквам непредвидимо поведение от тяхна страна, което е вредно за България. Може да увлекат много наивни и необразовани хора както сектата го прави.
- Новият кабинет ще състои от ГЕРБ, ДПС, ИТН?
- Може и евентуално „Величие” да влязат. Но те са непредвидими, така че може и да не бъдат допуснати.лупа

Публикувана на
19 Юни 2024 година