Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Пловдив с ново спортно бижу

Дългата сага със строителството на зала „Дунав” и спортните площадки приключи след близо пет години мъки.
Спортният комплекс на едноименния булевард в Пловдив е завършен окончателно, потвърди зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов. Очаква се да бъде назначена комисия за въвеждане на обекта в експлоатация с акт 16, след което децата, които тренират художествена гимнастика и аеробика , могат да се върнат в новата зала на бул. „Дунав”. Преди половин година те бяха преместени във физкултурни салони, докато съборят старата сграда и да открият новата с всички необходими документи. Акт 15 е подписан, акт 16 ще бъде издаден от Общината, която е собственик на комплекса.
Бухалов очаква лентата да се пререже в първите дни на юли. ”Освен сградата и двете спортни площадки са завършени вертикалната планировка, пешеходните алеи, засадени са райграс и храсти, осветлението. Изградена е поливна система, монтирана е детска площадка. Комплексът стана много красив – поредното спортно бижу”, коментира зам.-кметът.
Комплексът трябваше да бъде завършен за една – максимум две години, но драстично се забави. Сред причините, които строителите посочваха, са пандемията, нередовното плащане на средства от бюджета и инфлацията. Заради бавните строителни работи Николай Бухалов беше се заканил на строителите, че ще бъдат санкционирани с 10 % неустойка.
Новото бижу е на две нива с няколко зали , съблекални, административни и сервизни помещения, със застроена площ 3400 кв. метра. По проект е предвидена за 20 вида спорт. Залата на първия етаж може да се ползва за волейбол, баскетбол и художествена гимнастика , за която е необходима височина от 14 метра. Отделно има още две зали за различни видове спорт, един от които е аеробика./марица
Снимки от Наташа Манева

Публикувана на
19 Юни 2024 година