Архив на публикациите

Млада милионерка раздаде 25 милиона евро

31-годишната милионерка Марлене Енгелхорн е потомка на основател на химическия гигант BASF. С богатството си тя иска да допринесе за един по-добър свят. Затова сега раздаде 25 милиона евро от парите си, пише Deutsche Welle.
Тя привлече вниманието с новината, че иска 25 милиона от наследството ѝ да бъдат разпределени. За целта по нейна инициатива бе създаден граждански съвет, чиято задача беше да реши как да се използват парите за благото на обществото.
Днес наследството й вече е разпределено: гражданският съвет в Австрия е предоставил наличните 25 милиона евро на общо около 80 организации и сдружения, информира германската обществена медия АРД. Според ръководителката на проекта Александра Ванг основната цел на тази акция е да се намали неравенството в обществото и да се дадат повече възможности на хората в неравностойно положение.
Парите са предназначени за инициативи, насочени към опазване на климата и околната среда, към здравни и социални въпроси, към теми от сферата на интеграцията и образованието. Разпределени бяха не само пари - разпределени бяха признателност, уважение и шансове за по-добър живот, казва Ангелика Тафернер от гражданския съвет, разпределил средствата.

Марлене Енгелхорн е потомка на Фридрих Енгелхорн, основател на химическия гигант BASF.дарикнюз

Публикувана на
19 Юни 2024 година