Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Как забиха учениците на матурата по БЕЛ

Пълно безумие представлява първата част от така наречената матурата по БЕЛ за седмокласниците. От МОН отново се прочуха. Тази сутрин бе изтеглен Вариант 1. Дотук добре. Сега започва интересното. Какво се крие зад Вариант 1.
Може би ви трябва нюх на топченге, за да се досетите. Не е случайно споменаването на органите на реда. Дами и господа от МОН, това е национално външно оценяване за кандидатстване след седми клас, а не в МВР школата. Нали знаете?
Ако е така, защо хвърлихте в дълбокото децата?! Защо ги карате да си блъскат главите с Наредбата на МВР за лични документи?!
Учениците работиха върху 26 задачи. Първата част от изпита бе с продължителност 75 минути. Времето за работата е увеличено с 15 минути в сравнение с миналата година. Тук е мястото за едно голямо браво на МОН. Без ирония.
Вече не помним броя на просветните министри, които се изредиха да говорят колко са важни децата ни, как трябва да ги щадим. Приказки, приказки, нови програми… Нови учебници...и нови обещания. Дела трябват, а не думи...блиц

Публикувана на
20 Юни 2024 година