Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Голям пич си, Маноле, Супер стар си Пейков!!!"

Чудото ще стане! Автобусите в градския транспорт на Пловдив вече ще бъдат абсолютно клитизирани. И ще бъдат не с един, а с по два климатика. Работещи. Сагата с припадащите от жега пловдивчани ще приключи. Зам.-кметът по транспорта адв. Савина Петкова най-после ще си отдъхне, завалийката. Повече няма да притичва истимаро край спирките, притеснена, че ще бъде разпозната и награбена от жертвите на транспортния геноцид под тепетата.

Динко ПЕТКОВ


В града скоро ще се появят билбордове, този път няма да са с кандидат-депутатски физионимии. Или реклами с крилати дамски кърпички, как да вдигаме самолета и най-успешните средства срещу запек. Лицето, без фотошоп на тях, ще е само едно. С възторжен надпис: „Голям пич си, Маноле, Супер стар си Пейков!!!"
Причината за тази всеобща пловдивска благодарност ще е най-новата акция на знаковия депутат и трубадур. Той е започнал онлайн кампания за набиране на средства. Този път обаче не за закупуване на генератори за украинските евроатлантици, нито за някоя къща край Вардаро. Всички пари ще бъдат за осигуряване последната мода автобусни климатици. Ще са, разбира се, до един за Пловдив. „Световният борец за мир Зеленски ми е мил, но по-мили са ми пловдивчани. Сърцето ми се къса, като ми разказват за техните страдания в жегата“, признава Манол Пейков.
За да избегне евентуалните злоупотреби с климатиците от страна на градските превозвачи и те евентуално да се окажат пратени другаде, например в Украйна, той смята да закупи всички транспортни фирми. На името на личната си фондация„Пейков и приятели“. Вярно, както сам казва, не му стигат парите да си наеме поне един счетоводител, но е категоричен, че ще се отчете пред обществеността за всеки онлайн лев, събиран за климатици.
Охладените градски автобуси, вече пейкова собственост, ще бъдат обзаведени с барчета за тонизиращи напитки, с бюфетче за скромни хапки с черен хайвер. А за кондукторки ще бъдат цанени кандидат-булките от трите досегашни хитови тв предавания „Ергенът“. Вече няма да разчитат на Мамин Алек да не останат стари моми. Докато обслужват пътниците, все с някой бекяр може да им се отвори сватбеният парашут. Шофьорите повече няма да са пенсионерски сбирщайн. Уредено е от самия Манол Пейков негови колеги от парламента да хванат кормилото. Без заплата. Срещу правото всеки от тях, докато върти волана, да прави пропаганда. На себе си и на партията си. „Пътувайте с автобусите на ПП-ДБ. С тях най-бързо ще стигнете до Шенген и еврозоната!“, ще се звучи от автобусната радиоточка. Предвижда се и лотария за закупилите си билетчета – терен за виличка край Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина.
УТОЧНЕНИЕ ОТ ЕЛЕКТРОННИЯ ВСЕКИДНЕВНИК „ПЛОВДИВМЕДИЯ“. С този материал за оклиматизарането на пловдивските автобуси слагаме начало на най-новите горещи репортажи , писани от 98-те ни щатни репортери. Те ще са под рубриката „Какво сънувах тази нощ“. Сънищата все пак се сбъдват, нали!?

Публикувана на
20 Юни 2024 година