Архив на публикациите

Майка откри отвлечената си дъщеря

Отвлечената от баща си  Светослав Георгиев Савина вече е открита и е в прегръдките на майка си! За щастливата развръзка научихме от адвокат Екатерина Димитрова, която дни наред се бори Зорница Лазарова да си върне детенцето, което беше отвлечено от баща му и баба му на 23 май т.г.
Скандалното в случая е, че малката Савина бе намерена не благодарение на полиция и прокуратура, а с общите усилия на хиляди читатели, научили от медиите за принудително отнетото дете. След като десетки сайтове и новинарски агенции разпространихме снимките му, вчера (бел.ред.: 19 юни т.г.), пожелала анонимност дама се свързва във фейсбук с майката за да й каже, че момиченцето е забелязано с баща си в пицария в Сухата река. Въоръжена с всички документи, доказващи правата й, Зорница Лазарова открива рожбата си на метри от заведението, в близкия парк, и си я прибира въпреки опитите на бащата да осуети това.
В знак на признателност към самоотвержената работа на адв. Димитрова, Зорница публикува затрогващ пост в социалните мрежи:
“Намерихме я!!! Дъщеря ми се намери!
Припомняме, че на 23 май т.г. малката Савина беше буквално открадната пред очите на майка си от нейния бивш съпруг и баща на детето, с когото са разделени заради системен тормоз и домашно насилие. „От година и половина съм разделена с бащата на детето ми - Светослав Георгиев, като причината за раздялата беше домашен тормоз. След като се разделихме имаше дело по този случай, което е отсъдено в моя полза“, казва тогава Лазарова, уточнявайки, че през това време той е пожелал да види детето само два пъти и е отказвал всякаква финансова подкрепа.
Тя веднага подава сигнал на 112, като от 23.05. търси помощ от всички институции - полиция, прокуратура и закрила на детето, но установява, че те са безсилни и имат ограничени правомощия. crimesbg.com

Публикувана на
20 Юни 2024 година