Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Променят движението на влаковете заради Бетонния мост

От 25-и юни /вторник/ ще бъдат въведени значителни промени в движението на влаковете през Централна гара Пловдив във връзка с изпълнението на следващата фаза от мащабните ремонтни дейности за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на Централна гара.
Във връзка със стартиралата реконструкция на Бетонния мост в града ще бъде преустановено директното движението на влаковете от и за Пловдив към и от Южните направления в страната. По тази причина международният бърз влак № 493 от София за Истанбул и № 492 от Истанбул за София ще се движи по алтернативен маршрут през Столник – Карлово – Тулово – Стара Загора, вместо през Пловдив. По маршрута на международния влак от София за Пловдив ще пътува новоназначен бърз влак, който да обслужи пътуващите по това направление.
Бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от Варна и Бургас през Пловдив за София, също ще пътуват по променен маршрут през Филипово, Чирпан и Михайлово, вместо през Крумово и Димитровград.
Всички композиции по направлението София – Свиленград – София, ще се движат само между София и Пловдив. По техните маршрути в участъка Свиленград – Пловдив ще бъдат осигурени влакове, които ще пътуват Пловдив Изток – Свиленград – Пловдив Изток или Крумово – Свиленград – Крумово.
Влаковете от Пловдив в посока Асеновград, Димитровград, Свиленград, Момчилград и Кърджали, както и в обратното направление, ще се движат от или до Пловдив Изток или Крумово. За пътниците от всички композиции с маршрут на пътуване от и до Крумово ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Крумово и Пловдив.

Публикувана на
20 Юни 2024 година