Новина от категория България
Архив на публикациите

Адвокатката Тоца наруши изборните правила

За Антония Петрова - Батинкова няма тайна на вота. Още докато тече изборния ден миската е показала своя глас и така се е опитала да агитира за „Продължаваме промяната – Демократична България“. Перничанката има снимка как гласува с двамата си наследници, като на един от кадрите се вижда, че е дала вота си за № 14. Блондинката ревностно подкрепя Кирил Петков и Асен Василев.
„Гласуването е нашето право и отговорност! Днес упражнихме своя глас, защото вярваме, че активните млади хора могат да променят България към по-добро. Нека останем тук и заедно изградим бъдеще, на което нашите деца ще се гордеят! Всеки глас има значение и всяко участие прави разликата. Нашата енергия и идеи са ключът към едно по-светло утре. Нека бъдем пример за поколенията и да покажем, че бъдещето на България е в нашите ръце!” – пише миската под кадъра от деня на изборите.
Фотосът е качен още по обяд. Тоца се е щрканала с бюлетината, което по закон е забранено, а тя като вещ юрист би трябвало да е запозната, че изборният кодекс забранява агитацията 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. Нарушение на забраната се наказва с 2000 до 5000 лв. глоба. Показването на бюлетините - хартиени или от машинно гласуване, също е наказуемо.лупа

Публикувана на
21 Юни 2024 година